Magyarország

2007.11.08. 12:45

Bojkottot hirdet a leendő magán egészségbiztosítókkal szemben a KDNP

<p>Senki ne kössön élet-, lakás vagy gépjármű-biztosítást olyan társaságokkal, amelyek részt kívánnak venni a leendő "embertelen" magán egészségbiztosítási rendszerben. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Senki ne kössön élet-, lakás vagy gépjármű-biztosítást olyan társaságokkal, amelyek részt kívánnak venni a leendő "embertelen" magán egészségbiztosítási rendszerben - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön a parlament egészségügyi bizottságának KDNP-s tagja. Nagy Kálmán szerint minden társadalmi érdekvédő csoport érdeke fellépni a készülő törvény ellen.

A KDNP politikusa a tervezett új biztosítási rendszert elsősorban azért bírálta, mert szerinte nem várható jelentős tőkebevonás a biztosítók részéről. Ráadásul a társaságok aránytalanul nagy lehetőséget kapnak a bevételek és kiadások szabályozásában. A KDNP szakpolitikusa szerint hiába állnak többen szemben a törvénnyel az MSZP-n belül, mégis megszavazzák azt - a koalícióban maradás kényszerével.

A politikus felszólítja a szakszervezeteket, a civileket, a katonaságot, a rendőrséget, a vasutasokat, a kórházi dolgozókat és a betegeket, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányzatra. Ennek egyik lehetősége az utcai demonstráció, a másik a biztosítóválasztás kérdése. Azokkal a biztosítókkal, amelyek ebben az "emberellenes" rendszerben szerepet vállalnak, ne kössenek semmilyen szerződést, például autó- és lakásbiztosítást és velük banki tevékenységet se végeztessenek - tette hozzá Nagy Kálmán

Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának kormányzati többsége szerdán általános vitára alkalmasnak találta az új társadalombiztosítási rendszerről szóló törvényjavaslatot. Az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak. A bizottsági vitában a kormánypárti képviselők közül is többen úgy érveltek, hogy az előterjesztés a parlamenti végszavazásban csak jelentős módosításokkal fogadható majd el.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!