Magyarország

2007.08.28. 11:19

150 jelentkező 1200 helyére a BKV-nál

<p>Egy délelőtti műszakhoz körülbelül 1200 buszsofőr kell a BKV-nál - tudta meg a Független Hírügynökség Kiricsi Karolától, a cég szóvivőjétől.</p>

Elmondta azt is, hogy az  esetleges sztrájk  idejére meghirdetett alkalmi munkára eddig 150-en jelentkeztek. Hangsúlyozta azonban, hogy várhatóan nem minden  BKV-sofőr szüntetni majd be a munkát és a kiesőket sem csak külsősökkel pótolnák, a cég nyugdíjas dolgozóival is számolnak.Kedden délelőtt egyébként az elégséges szolgáltatásról, délután egytől pedig a bérekről egyeztetnek a vállalat vezetői és a szakszervezet.

A tárgyalások megkezdése óta gyakorlatilag nem közeledtek az álláspontok, az érdekképviselet 6 százalékos emelést követel januárig visszamenőleg, a BKV azonban csak adómentesen adható, béren kívüli juttatásokat ajánlott, de a szakszervezet azt nem fogadta el.Az elégséges szolgáltatásról is vita van. A közlekedési társaság ragaszkodik a 80 százalékos készültséghez, a dolgozók 85 százalékát képviselő szakszervezetek azonban 0 százalékot akarnak.

Kapcsolódó cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!