Járvány

2020.04.03. 21:59

Soha nem voltak még kíváncsiak ennyien a madridi Pradóra

Természetesen online látogatók özönlötték el virtuálisan a múzeumot.

A woman and her dog walks outside the ''Del Prado'' museum which remains closed due to Covid-19 on March 16, 2020 in Madrid, Spain. (Photo by Alvaro Hurtado/NurPhoto)

Forrás: Alvaro Hurtado / NurPhoto

Fotó: NurPhoto via AFP

Két és félszeresére nőtt és minden korábbi rekordot megdöntött a madridi Prado online látogatottsága a kényszerű bezárása óta eltelt időszakban.

A világhírű múzeum pénteki közleménye szerint online látogatóinak száma 258 százalékkal nőtt meg az intézmény március 12-i bezárása óta, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendeltek el.

A Pradót ebben az időszakban interneten felkereső csaknem 2 millió látogató között a spanyol és az olasz volt a legtöbb, ami vélhetően azzal függ össze, hogy mindkét országban hetek óta szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben a járványveszély miatt.

Sokan ismerkedtek online a spanyol múzeum kincseivel Mexikóból, Oroszországból és Argentínából is. A múzeumban őrzött remekművek közül sok megtekinthető a Prado honlapján, köztük Diego Velázquez, Francisco de Goya, Raffaello és Hieronymus Bosch festményei, a képeket magyarázó szövegek egészítik ki.

Három hete Madrid minden nagy múzeumát és sok nagy kiállítóhelyét bezárták a koronavírus vészes terjedése miatt. Több 8600 festménnyel, grafikával és metszettel, valamint 700 szoborral a Prado a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb művészeti múzeuma.

Borítókép: a Prado már zárása után, március 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!