rendhagyó karácsony

2020.12.01. 16:56

Videókalendáriummal és interaktív plakáttal készül az ünnepre a Várkert Bazár

Idén hatodik alkalommal, ám rendhagyó módon tartja meg adventi programjait a Várkert Bazár: Rád gondolok! című kampányával december 1. és december 24. között az online térbe költözik.

Farkasházi Réka

Forrás: Várkapitányság NZrt.

A kampány középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a Déli panoráma teraszon található különleges dekoráció áll.

A kampány célja, hogy mindenki a kultúra eszközeivel üzenhessen a szeretteinek.

Az idei karácsony, és az ünnepet megelőző adventi időszak más lesz, mint amit korábban megszokhattunk. A szabályoknak megfelelően a Várkert Bazár is bezárta kapuit, kulturális és közösségépítő munkáját azonban tovább folytatja. „A főváros ékszerdoboza nem a hagyományos adventi programokkal jelentkezik, hanem az online térbe költözve buzdítja közönségét arra, hogy legyen a kultúra a várakozás és a közös ünneplés eszköze. A kampány a Várkert Bazár saját közönségének is üzeni, hogy gondol rájuk” – mondta el Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Fotó: Várkapitányság NZrt.

A Várkert Bazár Rád gondolok! kampánya az advent valódi szerepére, az ünnepi várakozásra emlékeztet. Idén egyedi videókalendáriummal készülnek a szervezők, melyben ismert hazai művészek, fellépők adventi produkcióival és saját történetekkel, gondolatokkal emlékeztetnek a közelgő ünnepre.

„Minden tartalom üzenete, hogy a Várkert Bazár programjai által kapcsolódjunk össze azokkal, akiket szeretünk, és legyen a kultúra idén az ünnepi social media üzeneteink középpontjában”

– részletezte a vezérigazgató-helyettes.

A 24 videóban többek között Rúzsa Magdi, Palya Bea, Szalóki Ági, Mező Misi, Vecsei H. Miklós, Farkasházi Réka, Gryllus Dániel, Jordán Adél, Hirtling István, Csuja Imre, Járai Márk, a Grecsó fivérek, Mautner Zsófi és Gianni Annoni osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást, vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében.

Mező Misi
Fotó: Várkapitányság NZrt.

Advent első napjától egészen karácsonyig lesz lehetőségünk, hogy a videókalendáriumon keresztül a kultúra erejét megragadva, versekkel, dalokkal, mesékkel, gasztronómiai és kézműves videókkal üzenjük szeretteinknek, hogy gondolunk rájuk.

Az ünnepi kampány egyik különleges eleme, egy interaktív plakát, amelynek segítségével december 16-tól két forgalmas budapesti villamos megállóban, a Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.

December 15-én a Várkert Irodalom egy karácsonyi produkcióval készül, amit az érdeklődők a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül tekinthetnek meg az előadás napján, és az azt követő hetekben. A különszám címe: „Messze zsong a hálaének„ – közreműködők: Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba atya.

A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán egy nem mindennapi kültéri dekorációt is láthatnak, ahol a Fortepan 1900 és 1990 közötti időtartamot felölelő karácsonyi fényképei, valamint 20. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg, az ünnepre hangolódás jegyében.

Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán és Facebook oldalán követhetik az érdeklődők, a különleges dekorációval pedig a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán találkozhatnak.

A kalendárium első „ablakában” Hirtling István Jászai Mari-díjas színművész adja elő Márai Sándor Négy évszak: december c. írását: https://varkertbazar.hu/radgondolok/

Hirtling István
Fotó: Várkapitányság NZrt.

Üzenjenek a Várkert Bazárral együtt rokonaiknak, barátaiknak, és mindenkinek, aki fontos számukra, osszák meg velük, hogy gondolnak rájuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!