Közélet

2020.01.08. 10:21

Orban: A jelenleg Nagy-Britanniában dolgozó román állampolgároknak garantáltak a jogaik

Garantáltak a jelenleg Nagy-Britanniában élő román állampolgárok jogai, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő kedd este.

'A jelenleg Nagy-Britanniában élő román állampolgárok jogai garantáltak, ez benne van az egyezményben. A Brexitet követő időszakban Nagy-Britanniában munkát vállaló európai állampolgárok számára azonban még nem létezik szabályozás, ez csak az Európai Unióból való távozást követően kerül megvitatásra. Egyelőre azonban az egyezmény még vita alatt áll az Európai Parlamentben, a brit parlamentben' – fejtette ki Orban Románia brüsszeli állandó képviseleténél tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzáfűzte, az egyezmény ratifikálását követően elkezdődnek a tárgyalások az újabb egyezményeket illetően, amelyek az EU és Nagy-Britannia kapcsolatát fogják szabályozni, és ezek keretében kerül majd megvitatásra a Nagy-Britanniában munkát vállaló európai állampolgárok helyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!