Advent

2019.12.03. 11:50

Megáldotta a diákok koszorúit

Ciucur Losonczi Antonius

Hétfő reggel a székesegyház előtti téren Böcskei László megyés püspök megáldotta a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak adventi koszorúit. Arról beszélt nekik, hogy amikor egy órával korábban kinézett a püspöki palota egyik ablakán, sötétséget látott, de midőn a sötétségben felfedezte a téren felállított óriáskoszorú gyertyáit, olyan jó érzés töltötte el amiatt, hogy pislogott az egyik gyertyának a lángja. Jelezte, hogy körülbelül hol van a bejárat, mely hamarosan kinyílik, hogy a diákok bejöhessenek rajta azért, hogy együtt ünnepeljenek néhány perc erejéig.

“A Jóisten is ad nekünk egy fényt, ami Jézus Krisztus, aki ott van a mi életünk sötétségében. Azt szeretném, ha most, az adventi szent időben, amikor az Úrjézus születésére készülünk, mi is egy ilyen kis fénnyé válnánk ott, ahol élünk, a világban. Fénnyé, mely melegít, fénnyé, amely utat mutat. Legyünk fény az iskolában is, azzal, hogy jók vagyunk, szeretjük az Isten és egymást. Legyen ez a mi jó feltételünk most, az advent kezdetén, mert a fény melegít ott, ahol sötétség van az emberek környezetében és szívében, és megtöri a sötétséget, akármilyen kicsi”- fogalmazott az egyházmegye főpásztora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!