Hallgassa élőben!

XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Idén tizenharmadik alkalommal mérhetik össze tudásukat a magyar nyelven tanuló középiskolások a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete által szervezett Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén. Az ország bármely szegletéből várják a 9-12.-es diákok jelentkezését, három fős csapatokat alkotva 2021. február 24-ig.

A verseny a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat keretén belül kiemelt helyet kap, hiszen azok a diákok, akik jó eredményt érnek el a döntőn 2021. április 23-25. között, azok plusz pontokat kapnak az egyetemi felvételijükhöz, ha a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát választják érettségi után. A pluszpontok mellett a versenyző diákok jelentős pénznyereményekben is részesülhetnek: a rendezvénysorozat összdíjazása 25.000 lej.

A verseny három fordulós, mindhárom szakasz online módon kerül megszervezésre. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulók úgy vannak felépítve, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő esettanulmány megoldására. A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt.

„A járványhelyzet miatt, hagyományoktól eltérően, Kolozsvár helyett, idén is online szervezzük a verseny harmadik, döntő fordulóját. Teljes mértékben felkészültek vagyunk az esettanulmány-verseny digitális térben történő lebonyolítására, hiszen a tavalyi évben a váratlanul kitört járványhelyzet miatt szintén online kellett megtartanunk a döntőt, és a rövid idő ellenére sikerült az online térbe áthelyezni az esettanulmány-versenyek varázsát és szakmaiságát. Ezen felül idén a regisztráció és a feladatok is a verseny megújult weboldalán lesznek elérhetőek, ezzel is egyszerűsítve a jelentkezést és a kommunikációt a diákokkal. Az online döntőt áprilisban élőben közvetítjük a Facebook oldalunkon.” – nyilatkozta dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese.

A versenyre magyarul beszélő középiskolás diákok jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva. Iskolánként a jelentkező csapatok száma nincs korlátozva. A XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére a jelentkezési határidő 2021. február 24., szerda, 22:00 óra. Jelentkezni a hu.econ.ubbcluj.ro/kutv/ weboldalon lehet.Eseménydús, izgalmas meccsen döntetlen született az örökrangadón
Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a két csapat történetének 270. egymás elleni összecsapása.
Hátborzongató dolog látható Csernobilban: a Google Maps előtt nincsenek titkok
Csernobil az atomkatasztrófa óta egyszellemváros, de a technika segítségével most is sétálhatunk benne. Ám, amit egy fiatal talált Google Maps-es túrája során, arra nem volt felkészülve.
Gyászol a színészvilág – Elhunyt a magyar színművésznő
92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.
Virsliért még a benzincseppet is kiszimatolja Gyufa, a mentőkutya
Gyufát, egy szuperszimat rangidős eb tanítja be.
Drasztikus változás történt Kiss Ramóna életében, elég nehezen viseli
Kiss Ramóna és Lékai Máté kisfia, Noé bölcsis lett. A műsorvezető a közösségi oldalán mesélte el, hogy milyen volt a beszoktatás.