Hallgassa élőben!
Fotó: ISU

Viharkárok a megyében

Három óra leforgása alatt 19 alkalommal riasztották a Bihar megyei tűzoltókat a csütörtöki vihart követően. A másodfokú viharriasztás alatt álló megyében a nagyváradi, szalontai és a püspökfürdői állomás tűzoltói autókra, járdára és úttestre, valamint elektromos hálózatra dőlt faágakat, fákat távolítottak el. Nagyszalontán a viharban két fa is gépjárműre, illetve elektromos vezetékekre zuhant, Félixfürdőn a Primăverii utcán két nyárfát döntött ki az erős szél, amelyek a járdára és egy kerítésre dőltek.

Nagyváradon három utcán is – Ferenc/Doina, Alexandru Vaida és Ghillányi/Dimitrie Cantemir – autókat rongáltak meg a kidőlt fák, de a tűzoltók bevetésére volt szükség többek között az Aradi úton, a Kanonok soron, a Széles/Menumorut és az Aluminei utcákban is, ahol a letört ágak nehezítették a közlekedést az úttesten és a járdán is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, holott a négy autó közül, amelyekre faágak estek, két autóban utasok is tartózkodtak.Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Oltean Csongor marad a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke
Újabb kétéves elnöki megbízást kapott Oltean Csongor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) küldöttgyűlésétől – közölte vasárnap az ernyőszervezet.