Hallgassa élőben!
Fotó: ISU

Viharkárok a megyében

Három óra leforgása alatt 19 alkalommal riasztották a Bihar megyei tűzoltókat a csütörtöki vihart követően. A másodfokú viharriasztás alatt álló megyében a nagyváradi, szalontai és a püspökfürdői állomás tűzoltói autókra, járdára és úttestre, valamint elektromos hálózatra dőlt faágakat, fákat távolítottak el. Nagyszalontán a viharban két fa is gépjárműre, illetve elektromos vezetékekre zuhant, Félixfürdőn a Primăverii utcán két nyárfát döntött ki az erős szél, amelyek a járdára és egy kerítésre dőltek.

Nagyváradon három utcán is – Ferenc/Doina, Alexandru Vaida és Ghillányi/Dimitrie Cantemir – autókat rongáltak meg a kidőlt fák, de a tűzoltók bevetésére volt szükség többek között az Aradi úton, a Kanonok soron, a Széles/Menumorut és az Aluminei utcákban is, ahol a letört ágak nehezítették a közlekedést az úttesten és a járdán is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, holott a négy autó közül, amelyekre faágak estek, két autóban utasok is tartózkodtak.Ételek, amelyek akár halálosak is lehetnek a kutyák számára
Vannak olyan ételek, amelyekről nem is gondolnánk, mennyire károsak lehetnek kedvencünk egészségére.
Egészségügyi minisztérium: újabb 5 Covid-beteget szállítanak Magyarországra
Újabb öt Covid-beteget szállítanak vasárnap Romániából Magyarországra – közölte az egészségügyi minisztérium.
Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat
A zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát.
Megkapta az ART minősítést az Elk.rtuk
Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján.
Rekordméretű, kéttonnás holdhalat találtak Spanyolország partjainál
Végül visszahelyezték a vízbe.