Hallgassa élőben!

Verespatakot bemutató kiállítás nyílik a Körösvidéki Múzeumban

Verespatakot bemutató, dokumentarista jellegű kiállítás nyílik június 12-én, szombaton 13 órától a Körösvidéki Múzeumban. A tárlat – mely a Verespatak: Az arany szelleme címet viseli – a házigazda intézmény szervezésében, a Bihar Megyei Tanács, a észak-csehországi Liberec városának múzeumának, illetve a mondorama.ro támogatásával valósul meg. A tárlaton a 7 Zile fotóművészeti alkotócsoport elismert tagjainak alkotásai tekinthetők meg: Cosmin Bumbuț, Petruț Călinescu, Bogdan Croitoru, Vasile Dorolți, Silviu Gheție és Gicu Șerban tagokhoz társul Oleg Tishkovets (Ukrajna). Fotóikon Verespatak hétköznapjai, tájai, lakosai, feltárt bányái köszönnek vissza. A tárlaton 30, földalatti galériát megörökítő fotó is helyet kapott, ezek Ivan Rous barlangkutató, a libereci múzeum kutatójának alkotásai, aki közel 15 éve kutatja Verespatak mélységeit. ”A kiállítás a verespataki közösség életébe való elmerülés, mentesítve mindenféle klisétől, affektálástól és csillogástól” – vallja a kiállítás kurátora, Florin Șipoș.

A kiállításmegnyitón felszólal dr. Aurel Chiriac múzeumigazgató, dr. Dorel Găină egyetemi oktató és Florin Șipoș, a kiállítás kurátora.Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.