Hallgassa élőben!

Új út, új híd Váradon

Közút épül a Fogarasi útnak az Egyetem (Universității) és a Ceyrat utcai lakónegyed közötti szakaszán, a szintén most épülő villamos-sínpálya mellett. A Feldioarei utcai gyalogos Pece-híd helyén pedig közúti hidat építenek. Az erre vonatkozó határozattervezetet legutóbbi ülésén fogadta el a Nagyváradi Helyi Tanács.

Pap István

A Fogarasi útnak az Egyetem utcától keletre lévő szakaszán jelenleg a sínpályákat fektetik. Florin Birta polgármester a múlt szerdai helyi tanácsülést megelőző sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a sínpálya-építéssel párhuzamosan a Fogarasi (Făgărașului) útnak az állami egyetem és a Ceyrat utcai lakónegyed közötti szakaszon, a Pece-patak bal partján, gyakorlatilag a leendő sínek mellett kétsávos aszfaltozott közutat építenek. A menetirányonként egy-egy sávos út a villamossínek mellett fog haladni, és két irányba is el lehet majd jutni rajta: egyrészt innen lehet majd behajtani a Ceyrat lakónegyedbe, másrészt pedig a Feldioarei utca környékén ott, ahol most egy gyalogos híd van, közúti hidat építenek a Pece fölött, így autóval is megközelíthető lesz a December 22. park és környéke. A beruházás költségvetése 9,2 millió lej. Az új út hossza 952 méter, és az elképzelések szerint még az idén elkészül. Florin Birta jelezte, hogy a munkálatokat könnyíteni fogja az, hogy az Electrica vállalat már a föld alá helyezte a magas feszültségű vezetékeket, a villanypóznákat pedig leszerelte, illetve leszereli. A határozattervezetet egyhangúlag megszavazta a helyi tanács, úgyhogy hamarosan meghirdethetik a közbeszerzési eljárást.Ez az 5 virágos növény jól érzi magát a napsütéses balkonon
Ha egész nap süti a balkonunkat a nap, érdemes az alábbi növények közül válogatni.
Kegyetlen történet! Elcsalták kirándulni, brutálisan meggyilkolták
Két férfi fogott össze, egyikük halálra késelte ismerősüket.
Elmaradt a bajnokavatás Kisvárdán
A címvédő és éllovas Ferencváros 0-0-s döntetlen játszott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján.
Járványellenes nemzeti program indításáról döntöttek
Ha évek múlva lesz egy hasonló járvány, akkor a társbetegségek szerepe jelentősen csökkenni fog – hangsúlyozta Kásler Miklós.
Online pizsamapartin derülnek ki Mátyás király és Da Vinci titkai
A gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.