Hallgassa élőben!

Tömbház épül a Csehi úton

A területrendezési bizottság jóváhagyta azt az övezeti területrendezési tervet (PUZ), melyben szerepel egy tízemeletes tömbház építése a Csehi úton.

Pap István

Az épület földszintjén és első emeletén közélelmezési egység és irodák, a felsőbb emeleteken pedig hotel és lakások lennének. Az épületben száz lakás és 84 hotelszoba kap helyet, minden lakásokhoz tartozik majd egy-egy parkolóhely, míg a hotel részhez huszonöt parkolóhelyet alakítanak ki, és mindezek mellett további százharminc parkolóhelyet alakítanak ki azok számára, akiknek a közélelmezési egységben vagy az irodákban lesz dolguk. A projekt előírásai szerint zöldövezeteket, bekötőutakat és járdákat is kialakítanak. Ugyancsak tömbház, ugyanakkor óvoda is épül az Octavian Goga utca közelében, az egykori vágóhíd területén. A nagy, három lépcsőházból álló tömbház nem kevesebb mint 258 lakást foglal majd magában, lesz itt egy kereskedelmi egység is, valamint parkolóhelyeket is kialakítanak. Az épület földszintjén hatszáz négyzetméternyi területen óvoda lesz, ebben a létesítményben harminc gyereket fognak tudni fogadni.

Emlékezés a Vágó fivérekre

A Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány megemlékezik Nagyvárad jeles építészeiről, Vágó Józsefről és Vágó Lászlóról. A Vágó József által tervezett egykori nagyváradi csendőriskola, ma a Nagyváradi Egyetem kampuszának helyszínén mintegy negyven négyzetméternyi területen alakítanak ki egy kis gyalogos övezetet, ahol a Vágó fivérek által tervezett ingatlanokról, köztéri építményekről származó tárgyakat – kerítésdarabokat, villanypóznákat – fognak elhelyezni. Ezek a tárgyak a különböző épületrehabilitációs és restauráló munkálatok nyomán maradtak meg. A tervek szerint két padot is kihelyeznek majd oda. A tervet jóváhagyta a bizottság.Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.