Hallgassa élőben!

Tíz fiatal elsőáldozott vasárnap Margittán

Ünnepi szentmise keretében első alkalommal vette magához június 6-án, vasárnap az oltáriszentséget Margittán tíz fiatal: egy leány és kilenc fiú. A különleges alkalom miatt ezen vasárnap délelőtt három szentmisét tartottak, a tumultus elkerülése érdekében. A nagymisére főképpen az elsőáldozókat és hozzátartozóikat várták, melynek főcelebrátora Tóth Attila Levente plébános volt, koncelebrátora pedig Nagy Jácint segédlelkész.

Szőke Ferenc

Ünnepélyes bevonulással kezdődött a szentmise, melyet követően a plébános köszöntötte az elsőáldozókat és hozzátartozóikat. Kiemelte, hogy majdnem két évig készültek erre az ünnepi alkalomra. Isteni ajándéknak tekinti, hogy ez idő alatt övéi lehettek ezek a gyerekek. Köszönetet mondott a szülőknek, amiért erre az időszakra reá bízták gyerekeik vallási nevelését. Isten áldását kérte a gyermekekre és családjaikra. Kiemelte, hogy a gyermek áldás a szülők és a világ számára egyaránt, tulajdonképpen isteni ajándék. „Ezért kell nap mint nap hálát adnunk gyermekeinkért. Ebben a szentmisében azért is imádkozunk, hogy önök ezután is jó anyukák és apukák legyenek.” A gyerekek a felkészülés során megtanulták az élet alapértékeit azáltal, hogy megtanulták a Tízparancsolatot. Egy történettel illusztrálta, hogy tulajdonképpen mindenki olyan világban szeretne élni, ahol mindenki betartja a Tízparancsolatot. A továbbiakban a gyerekek tanúságot tettek arról, hogy felkészültek Jézus testének és vérének befogadására. A plébános kérdéseire helyes válaszokat adtak. Ezt követően égő gyertyával a kezükben megújították a keresztségi fogadalmat, mely után sor kerülhetett az elsőáldozásra. Előbb a gyerekek, majd a szülők és hozzátartozók vették magukhoz a Szentlelket.

Az ünnepi mise folytatásában a gyerekek jelképes ajándékot adtak át felkészítőjüknek, majd az egyik szülő a szülők nevében mondott köszönetet a plébánosnak és a segédlelkésznek. Az ünnepélyes kivonulás után a gyermekek a sokéves szokásnak megfelelően közös reggelire mentek a katolikus ifjúsági házba. Mostantól főképpen a szülők nevelési felelőssége lesz az, hogy ezek a gyerekek rendszeres templomba járók és áldozók maradjanak. Ugyanis mindenképpen plusz érték az, ha a gyermek aktív tagja marad egy egyházi közösségnek. Erről az értékről kár lenne lemondaniCristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.