Hallgassa élőben!

Tisztújító és beszámoló gyűlés a nagyváradi RMDSZ olaszi körzeténél

Pénteken az RMDSZ újvárosi székházban gyülekeztek a körzet tagjai, hogy megtartsák a soron következő beszámoló és tisztújító gyűlésüket. A gyűlés kezdetén megválasztották a gyűlésvezető elnökséget. A szavazás után a gyűlést Borsi Lóránt megyei küldöttgyűlési biztos, Szabó József a nagyváradi RMDSZ ügyvezető elnöke és Porsztner Béla körzeti elnök vezette.

A közgyűlés következő napirendi pontjának megfelelően, a körzeti elnök beszámolójában ismertette az elmúlt időszak tevékenységeit. Részt vettek a körzet tagjai minden megemlékezésen, koszorúzáson, amelyek a magyarság hagyományaihoz, kultúrájához tartozik, emellett több közösségi eseményen melyet a járványhelyzet megengedett az elmúlt időszakban. A járványhelyzetre való tekintettel idős, rászorult, mozgásban korlátozott személyeket kerestek fel és igyekeztek segíteni a kijárási tilalom alatt és nemcsak. Az állandó kapcsolattartást a magyar közösséggel is fontos tevékenységként emelték ki, melyet végeznek a kampányidőszakon kívül is. A körzetük jó viszonyt ápol a Tanoda Egyesülettel és közösen szervezik meg a „Séta Adyval” elnevezésű kulturális programot gyermekek számára, amely által kisiskolások Ady Endre életművével ismerkedhetnek meg. Így volt ez tavaly is, a járványügyi előírások betartásával 178 diák és 18 kísérő felnőtt részvételével lett megszervezve.

A beszámolót szavazásra bocsájtották, amelyet a jelenlévők egyhangúlag megszavaztak. Mivel a körzeti elnök mandátuma lejárt, ezért tisztújításra került sor. Porsztner Bélát jelölték a következő két éves mandátum tisztségére, így a szavazás által újabb két évre kapott bizalmat a körzet élén. Az új választmányt és a bizottságokat is megválasztották, majd a nagyváradi és a Bihar megyei küldöttgyűlésre a küldötteket.

Botházy Nándor alprefektus tájékoztatójával ért véget a gyűlés, amelyben a védőoltás fontosságára, valamint az enyhítő szabályozásokra hívta fel a figyelmet.Újra fenyegetik az iszlámot kritizáló tinit – Úgy véli, már nem sokáig lesz életben (videó)
A vallást kritizálta, tönkrement az élete.
Ismét a bukaresti törvényhozás elé viszik az EMSZ képviselői a Székelyföld autonómiatervezetét
Ismételten a bukaresti törvényhozás elé viszi Székelyföld autonómiatervezetét Kulcsár-Terza József, társkezdeményezőként pedig – aláírásával is – támogatja azt képviselőtársa, Zakariás Zoltán. Az Erdélyi Magyar Szövetség parlamenti képviselői erről a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Regionális önkormányzati munkacsoport-ülésén beszéltek Budapesten, a magyar Országgyűlésben.
Fizetésnapon rabolták ki a cégvezetőt, 33 milliót vittek el tőle (videó)
A banda tagjai folyamatosan figyelték az üzletembert, akiről tudták, hogy aznap sok készpénzt tart magánál. Amikor kilépett a lakásból, ketten rátámadtak.
Rendőrségi hírek a megyéből
Elhagyott gépjárművek