Hallgassa élőben!

Téglák a falban: megjelent a végzősök kötete

BN-összeállítás

Közel egy évtizedes kihagyás után tavaly ismét megjelent a Bihar megyei magyar középiskolások közös évkönyve – derül ki az RMDSZ közleményéből. A járványügyi helyzet miatt a kötet elkészítése sok esetben az utolsó nagy közös élmény volt, hisz elmaradtak a ballagások, búcsúztatások, fotózkodások, bankettek. „Idén a szerkesztő csapat újból nekilendült a munkának” – írják. A kötet jelentős nyomdaköltségét az RMDSZ, a kötetben megjelenő fotók elkészítését pedig a Rákóczi Szövetség finanszírozta. Emellett a szerkesztési munkálatokat Harácsek Klementina, a korrektúrát Rázmán Enikő pedagógusok végezték.

„Idén sem mondhatjuk azt, hogy minden visszatért a normális kerékvágásba, ezért ennek a kötetnek még mindig van egy plusz érzelmi töltete. A diákok, pedagógusok örömmel vettek részt a könyv anyagainak elkészítésében. Idén a szakiskolát végző diákok is jelen vannak a kiadványban, hisz ők is most zárják életciklusuk egy részét, a kötelező oktatást” – idézi a közlemény Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettest, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezetének elnökét.

Szabó Ödön, a képviselőház oktatási bizottságának RMDSZes elnökhelyettese elmondta, már tíz évvel ezelőtt is, amikor az első kötet elkészült, az volt a cél, hogy a könyv „generációs célfotó”-ként is funkcionáljon. „A diákok tíz, húsz, harminc évente összejönnek, találkoznak, megosztják egymással gondolataikat, emlékeiket – ehhez is szép emlék a kiadvány” – olvasható. Hozzátették, hogy a diákok, pedagógusok és a szerkesztők sokat dolgoztak az új kiadványon, most pedig, hogy elkészült, mindenkihez eljuthat, vagy már el is jutott, a ballagások alkalmával. A kötet kiadója a Partium Alapítvány, melynek elnöke, Borsi Lóránd elmondta, hogy a kötetből ezer darab készült és minden diák, osztályfőnök, igazgató kap belőle egy-egy példányt. Az igényesen kivitelezett kötetben a végzősöket köszöntik, búcsúztatják az iskolák igazgatói, osztályfőnökök, a diák- és ifjúsági szervezetek vezetői.

Terveik szerint, ha a támogatásokat jövőre is sikerül megszerezni, a kötet a következő végzős generáció számára is el fog készülni.C-csoport: Hollandia–Ukrajna – ÉLŐ!
A labdarúgó Európa-bajnokság 21 órakor kezdődő mérkőzésén Hollandia játszik Ukrajnával. Kövesse a mérkőzést élő közvetítésünk segítségével!
Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról az angol-horvát meccs közben
Az angol szurkoló súlyos állapotban van.
Bugyi nélkül állt az ablakban a brutál mellű botrányhősnő
Amanda Nicole-nak sikerült ismét magára irányítania a figyelmet.
A világelső Novak Djokovic nyerte a Roland Garrost
Ez a szerb teniszező 19. Grand Slam-trófeája.
Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze
„Úgy érzem, menten kimegyek innen, és edzésbe állok” – mondta a futballista a társaknak.