Online oktatás a Nagyváradi Állami Egyetemen

Online és a hagyományos formát idéző oktatással indul a tanév a Nagyváradi Állami Egyetemen is. Az akadémiai szenátus döntésének értelmében hat karon kizárólag online folyik majd az oktatás, legalábbis az első félévben. Ilyen a jogi, a történelem, a nemzetközi kapcsolatok, politika és kommunikációtudományok, bölcsészettudomány, közgazdaságtan, társadalomtudományi kar és az ortodox teológia. A többi karon a szemináriumokat, laboratóriumi órákat vagy a gyakorlatokat az egyetem falain belül követhetik a hallgatók, természetesen a járványügyi intézkedések betartásával. Egy nap a hallgatónak nem lehet online és „offline” órája is, az online órák ötven percesek lesznek, 10 perc szünettel, a hagyományos tanórák pedig két, illetve háromórásak, 20 és 30 perces szünetekkel. Az egyetem bentlakásába a hallgatók emailen keresztül kérvényezhetnek helyt, és csakis azok a hallgatók, akik kontaktórán vesznek részt, tehát az online oktatásban részesülő egyetemisták nem igényelhetnek kollégiumi helyet. A négyszemélyes szobákba legtöbb három hallgatót helyezhetnek el, a bennlakás közös tereiben maszkot kell viseljenek, a tanulószobákat pedig egyáltalán nem használhatják, az étkezdében is az ételek elvitelét ajánlják.Világhírű DJ lesz Palvin Barbi párja, lélegzetelállító helyszínről jelentkeznek be
David Guetta DJ és producer lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA 2020 online showjában november 8-án Budapesten.
Online rendezik meg idén az Országos Rajzfilmünnepet
Az idei kínálatból minden korosztály talál kedvére valót.
Újabb magyar településen jelent meg a tigrisszúnyog
A nem őshonos szúnyogfajok megtelepedése az egész kontinensen komoly kockázatot jelent.
Kitaposott út
Rájuk szólt a biztonsági őr, hogy vegyék fel a maszkot, 27 késszúrással sebesítették meg
A vírustagadók mindenütt a világon egyre erőszakosabban ragaszkodnak felelőtlen és ostoba összeesküvés-elméleteikhez. Egy testvérpár emiatt késelt meg brutálisan egy biztonsági őrt.