Hallgassa élőben!

Nyomdában az új Várad

Összevont, januári-februári számmal jelentkezik új, de nem ismeretlen köntösben, változatos tartalommal az immár a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár égisze alatt kiadott kulturális folyóirat, a Várad – olvasható a lap szerkesztőbizottságának szerdai közleményében.

Mint írják, mindez nem sikerült volna a régi kollégák és az együttműködést továbbra is vállaló külső munkatársak önzetlen segítsége nélkül. A közlemény szerint a kinézetében a Biharországot megidéző új Váradban beszámolnak a tavaly decemberi 12. Nagyváradi Könyvmaraton és Holnap Feszt részben online megtartott könyvbemutatóiról, a magyar kultúra napi díjazásokról és a Tibor Ernő Galéria téli tárlatáról.

Bemutatják Bihari Barna okleveles formatervezőt, és interjút közölnek Deák Árpád szobrászművésszel. Tóth Ágnes tollából regényrészlet olvasható, továbbá B. Mihály Csilla és Müller Dezső költeményei mellett Kocsis Csaba legújabb gyermekvers-köteteiből is ízelítőt adnak. Megismertetik az olvasókkal a SzóMiSzó zenekart, valamint ajánlják a Tinta Kiadónál megjelent Jókai-enciklopédiát.

A Biharország szerkezeti elemeit átmentve folytatják az Egészség és a Zöldövezet rovatot, a Ferdítéseket, valamint a keresztrejtvényt. „A lapot igyekszünk eljuttatni az eddig megszokott árusítóhelyekre, és előfizetésre is van mód. Az intézményfenntartó megyei önkormányzat költségcsökkentési elvárását figyelembe véve emeltük a díjszabást (ami még így is elmarad az előállítási költségtől): 3 hónapra 25, fél évre 50, egy évre 100 lejért lehet előfizetni a Váradra személyesen a megyei könyvtár pénztárában vagy postai átutalással (mandat poştal), feltétlenül feltüntetve az előfizető nevét és postacímét” – zárul a közlemény.Fél évvel a második oltás után is jól véd a Moderna az összes vírusvariáns ellen
A cég bejelentette, hogy megkezdte vakcinája egy új változatának a tesztelését, amelynek célja a Dél-Afrikában azonosított vírusváltozattal szembeni védelem.
Kiderült, kik veszítik el leghamarabb a Covid-fertőzés utáni védettségüket
Érdekes kutatási eredményt publikált a Cardiff Metropolitan University. Vizsgálatukban 739 személy vett részt.
BL-negyeddöntő: nyert, de kiesett a címvédő Bayern
A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain vendégeként a negyeddöntőben, melyből kedden este a PSG mellett a Chelsea is továbbjutott.
Havazik a Bakonyban, 13 munkagéppel dolgozik a közútkezelő
Éjszaka és holnap reggel a Mátrában és a Bükkben is havazásra kell számítani.
Húha! Ágyban fekvő, szexi képet mutatott a magyar műsorvezető
Gyönyörű dekoltázsát is megcsodálhatjuk.