Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Növekvő tendenciát mutat az új koronavírusos esetek száma Bihar megyében

ERDON-összeállítás

Szeptember 15-én ismét frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében a fertőzöttségi mutató egy településen haladja meg a négy ezreléket, ez Gyapjú (a fertőzöttség aránya 5,32). Nagyváradon a fertőzöttség aránya 0,94 ezrelék, az elmúlt 14 napban 211 új esetet regisztráltak. A fertőzöttség aránya 1 és 2 ezrelék közötti a következő községekben és városokban: Sólyomkővár, Magyarcséke, Köröskisjenő, Biharszentandrás, Biharkaba, Biharszentandrás, Telegd, Dragánfalva, Vársonkolyos, Keményfok és Drágcséke. A következő településeken a fertőzöttség aránya 0 és 1 ezrelék közötti: Harangmező, Vaskoh, Miklóirtás, Váradszentmárton, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Nagyürögd, Tenke, Kisősi, Papfalva, Bályok, Tataros, Alsólugas, Körösgyéres, Köröstárkány, Margitta, Tóti, Bihar, Felsőmezős, Cséffa, Biharrósa, Kiskereki, Alsótótfalu, Bondoraszó, Élesd, Madarász, Biharfélegyháza, Érábrány, Vasaskőfalva, Cécke, Esküllő, Belényes, Fugyivásárhely, Bors, Szalárd, Nagyszalonta és Székelyhíd.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint szeptember 15-én reggel Bihar megyében 14 személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 494. Bihar megyében eddig 30.086 esetet igazoltak, 28.004-en gyógyultak ki a betegségből, és 1588-an vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint kedden 586 tesztet végeztek, az új esetek száma 85.

Bihar megyében szeptember 14-én 265 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 120.286 személy kapta meg az első és a második dózist is, Johnson&Johnson védőoltást 20.287 személynek adtak be. Összesen 70 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 275.651 dózis érkezett, ebből 265.462-t adtak be, és 2789 dózis tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével szeptember 14., reggel 8 óra és szeptember 15., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1003 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 358 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 49 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 46 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezeket az ellenőrzéseket 248 rendőr és 49 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban hét katonai tűzoltó vállalt szerepet.

 FRISSÍTVE l Elkezdődött Bukarestben a PNL tisztújító kongresszusa
Mégsem akarta Michelangelo szétverni egy kalapáccsal firenzei Pietáját
A befejezetlen szoborcsoporton első alkalommal végeztek állagmegóvási munkát, rendhagyó módon a látogatók szeme láttára.
Ludovic Orban bejelentette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéről
A Morozov-testvérek legendás gyűjteményét mutatják be Párizsban
Először lesz látható Oroszországon kívül.
Az NKA pályázati lehetőségeiről tájékoztattak
A magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) háttérintézményeként működő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) által lebonyolított pályázatokról szervezett szerda délután fórumot az RMDSZ nagyváradi szervezete a Léda-házban.