Hallgassa élőben!

Nemzetközi konferenciát szerveznek az online evangelizációról

A Nagykárolyi Magyar Görögkatolikus Egyházközség nemzetközi konferenciát szervez Az online evangelizáció kihívásai címmel papok, lelkészek, egyházi személyek, hitoktatók és minden aktív keresztény ember számára, akik szívükön viselik az evangélium hirdetését- tájékoztatta portálunkat Vadas Krisztián parókus atya. 

A helyszín Nagykároly, Ignisului utca 11/A szám, Szent András görögkatolikus templom. Az időpont: 2021. november 27., szombat 10 óra (romániai időzóna).

A konferencia részben fizikai, részben online jelenléttel lesz megtartva a járványügyi előírások betartása mellett. A digitális fejlődés új feladatok, kihívások és ugyanakkor lehetőségek elé állítja a keresztény világot a hit hirdetése és újabban a világjárvány miatt a hit megélése tekintetében is. Ennek néhány teológiai és gyakorlati szempontjait és tapasztalatait járják körül, ezzel segítve az evangélium hirdetésének bármely területén szolgálatot teljesítők munkáját. A meghívottak közt szerepel Virgil Bercea nagyváradi megyéspüspök is.

Akinek nem áll módjában fizikailag részt venni, Zoom programon keresztül kapcsolódhat be a konferenciába a következő linkre kattintva: https://us02web.zoom.us/j/7810039553?pwd=am5VTW5jU2ZuMkZkNktuc2Uwd1h6Zz09. (Meeting ID: 781 003 9553 Passcode: EGCO1777)

A rendezvényt támogatja a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül, a budapesti KÁMME Alapítvány és a Nagykárolyi Szent Teodóra Közösségi Központ.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen


Női kézilabda-vb: a csehek legyőzésével középdöntős a magyar válogatott
A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal Klujber Katrin volt.
Legálissá tennék az összes személyes célra tartott kábítószert Torontóban
Az intézkedéssel a drogtúladagolásban elhunytak számát szeretnék csökkenteni.
Orbán Viktor: adni jó!
A kormányfő több fényképet is megosztott a Facebook-oldalán, az Adventi készülődés című albumában.
Majd' 15 centis farkasnyomot találtak a friss hóban a Börzsönyben
A hírről az Ipoly Erdő Zrt. számolt be Facebook-oldalán, egy fotót is mellékeltek hozzá.
Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon
A határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma – mondta Bakondi György.