Hallgassa élőben!

Nagyszalontai segítség a csepeli óvodásoknak

Török László polgármester személyesen adta át a hajdúváros üdvözletét és a hatalmas játékcsomagot a csepeli gyermekeknek. Egy sajnálatos tűzesetben megsemmisült egy csepeli óvoda játékraktára, ennek pótlására gyűlt össze az adománycsomag, amit a szalontai polgármester nyújtott át budapesti kollégájának.

Nagyszalonta és Budapest XXI. kerülete, Csepel között több évtizedre visszatekintő, élő testvértelepülési kapcsolat működik. A közösen megélt ünnepek mellett a két település a hétköznapokban is kölcsönösen számíthat egymásra. Erre az egyik legjobb példa a Toldi játszópark, melyet Nagyszalontán építettek csepeli szakemberek. A megyében egyedi tematikus játszótér nagyon közkedvelt, a helyi apróságok mellett messze földről csodájára járnak. Borbély Lénárd csepeli polgármester és a települést vezető testület most újabb ajándékot készít Nagyszalontának: a felújítás alatt lévő Székely László park szívében már készül a Noé bárkája keresztyén tematikájú játszósziget. Január végén egy hajléktalan férfi felgyújtotta a csepeli Csodakút Óvoda udvari tárolóját. A tűzben megsemmisült az intézmény teljes játékkészlete.

A hír hallatán megmozdult a nagyszalontai közösség. Horváth Péter, az RMDSZ irodavezetője szervezte meg az akciót, melynek során szülők és gyermekek adományaiból jókora játékcsomag gyűlt össze. Emellett a nagyszalontai óvodások rajzoltak csepeli kis társaiknak, név szerint köszöntve őket, így az adomány személyre szóló bátorítás is lett, egy virtuális ölelés a játékaikat sirató gyermekek számára. Az összegyűlt játék- és szeretetcsomagot Török László nagyszalontai polgármester személyesen adta át csepeli kollégájának, Borbély Lénárdnak, aki eljuttatta a címzettekhez, a csepeli óvodásokhoz.Legalább húsz kisgyerek meghalt, amikor kigyulladt egy óvoda: vészkijárat sem volt
Még nem tudni, mi okozta a tüzet.
A fagy miatt megint odaveszett a kajszitermés nagy része
Május közepéig ráadásul még előfordulhatnak újabb fagyok.
Hóeltakarításra készülnek április közepén
Rendőrségi hírek a megyéből
Willi Orbán: minden adott, hogy jobb legyek a következő években
Nagy eredményeket szeretne elérni a Lipcsével a magyar válogatott hátvéd.