Hallgassa élőben!

Művészeti projekt

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke és a Partiumi Magyar Művelődési Céh egy olyan művészeti projektet indít útjára, amely a helyi és regionális értékek bemutatása és újragondolása mellett egy autentikus, de ugyanakkor korszerű természetközeli szemléletet képvisel. Az erre tett első kísérlet a vályog bemutatása.

Program: Fecskefészek – Vályog, 2021. október 14–16., Nagyvárad–Bihardiószeg. Október 14., csütörtök, 10 óra – Kerekasztal-beszélgetés: Mados Attila (Bihardiószeg polgármestere), Balázs Zoltán (a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszékének vezetője), Horváth István (a Partiumi Magyar Művelődési Céh igazgatója); 11 óra – Dr. Szepessy Béla képzőművész, egyetemi tanár (Nyíregyháza, Nagyvárad): Patics fecskerakás; 12 óra – Szabó Réka képzőművész: Föld és művészet. Október 15., péntek, 11 óra – Faültetés Bihardiószegen. A Partiumi Keresztény Egyetem, a Nagyváradi Művészeti Líceum és a bihardiószegi önkormányzat közös akciója; október 16., szombat, 11 óra – Workshop a vályogról Bihardiószegen.Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc szerepében Gyurcsány Ferenc!
A film zseniális, már érthető, miért akarták ellehetetleníteni – írta a politikus.
Szent II. János Pál pápára emlékeztek Máriapócson
A néhai pápát méltatva felidézte a miniszter az egyházfő 104 apostoli látogatását, amelyek következtében templomok ezrei őrzik az emlékét.
Ne felejtse el téliesíteni a vízvezetékeket, mérőórákat
A hét végére megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a berendezések megfelelő szigetelése, védelme.
A szőlőültetvények fele megújult Magyarországon
A borászatok 30 milliárd forintot kaptak technológiai beruházásokra az elmúlt években.
Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az Elkxrtuk
A Gyurcsány-kormány morális csődjéről. Keith English alkotásáról még sokáig fognak beszélni.