Hallgassa élőben!

Megjelent az Erdélyi Gyopár legfrissebb száma

EKE-sajtóanyag

Szárnyal az idő, kétségtelen, hiszen újra eltelt egy esztendő, ismét EKE-napi pályázatot hirdet az Erdélyi Kárpát Egyesület. Szándéka, hogy hamuban sült pogácsa kerüljön a fiatalok hátizsákjába, olyan tudás és táplálék, amely egész életükre kitart majd. Amit a „pogácsáért” tenni kell, inkább játék, mint feladat, van benne kaland és kirándulás, pompás élményszerzés a múltban és jelenben. Ajánljuk a szülők, pedagógusok figyelmébe e pályázatot, ha szívügyük, hogy a történelemről és épített örökségünkről többet megtudjanak csemetéink.

Örömmel szólunk arról is, hogy bővült az Erdélyi Gyopár tartalma, e hónaptól az őket megillető helyet foglalják el a várak és kastélyok. Egyrészt a Legendárium csapatával együttműködve bonyolítjuk az EKE-napi pályázatot, és így bemutatjuk a Mini Erdély Parkot, illetve sorozat indult, melyből az erdélyi kastélyokat és várakat ismerhetik meg olvasóink. A Nemesek nyomában nevet viselő rovat első részének címe: Az almakeréki Apafi–Bethlen-kastély. Nem adjuk fel továbbra sem a közkedvelt rovatokat, ebben a lapszámban is van az EKE-osztályok hírei mellett Hazajárás Erdélybe, Légtüneménytan, ismerkedés a gombák világával és a gyógyvizeinkkel. A környezetvédelemről szóló fejezetben ezúttal két írás található: A Délkeleti-Kárpátok legmagasabb csúcsainak botanikai értékei, illetve a Mit üzen a hóvirág? című írás, amely minden korosztálynak ajánlott. Itt a tavasz – igazolja a friss kiadvány is, hiszen lapjain még több hírt, színt viszünk az ébredő világról. Azt is mondhatnánk, hogy ezúttal hangoskönyvet adtunk ki. Nem hiszik? Keressék az Erdélyi Gyopár idei második lapszámában a Dalok szárnyán, avagy hogyan kommunikálnak a madarak? c. írást!A Debrecen és a Gyirmót feljutott, a Vasas lemaradt az élvonalról
A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a visszajutás.
Egy nap alatt kétszer is ölt: Szlovákiában és Magyarországon is gyilkolt egy férfi
A két áldozatnak köze lehetett egymáshoz.
Újabb ígéretes vezeték nélküli fülhallgatóval készül a Sony
A napokban nagyfelbontású képek árulkodtak a Sony WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgatóról.
Bikiniben mutatta meg formás alakját Kárpáti Rebeka
Amint kisütött a nap, Kárpáti Rebeka azonnal megszabadult a ruháitól.
Berki Krisztián a váláson gondolkozik
Berki Krisztián és kedvese Mazsi néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy kisbabát várnak és nemrégiben az is kiderült, hogy kislányuk lesz. A boldog pillanatot megosztották a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy felmerült köztük a válás lehetősége.