Hallgassa élőben!

Magyar filmek és közönségtalálkozók a TIFF-en

Négy helyszínen – a Szent László téren, a színház épületében, a filharmóniában és a Püspöki Palotában – várja a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 17–19 között a nagyváradi közönséget.

ERDON-összeállítás

A negyedik alkalommal megrendezendő fesztivál szeptember 17-én, pénteken 20.30 órától Horaţiu Mălăele Luca című filmjével nyitja meg kapuit a Szent László téren. A vetítést követően a közönség találkozhat a pszichothriller két szereplőjével, Téglás Istvánnal és Andi Vasluianuval. A kínálat között olyan alkotások szerepelnek, mint Dan Dinu és Cosmin Dumitrache România sălbatică című filmje, François Ozon Summer of 85 című filmje, amely 12 jelölést kapott a César-díjra, vagy Michel Franco a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Oroszlán-díjjal kitüntetett New Order című filmje.

A magyar filmek sorában olyan alkotások érkeznek Nagyváradra, mint Felméri Cecília Spirál című filmje vagy Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása. Péntek este 19.30 perctől a filharmónia épületében Maksay Ágnes A Sefket rejtély című dokumentumfilmje lesz látható, a vetítést követően a közönség megismerkedhet a rendezővel.

Szombaton 20.30 perctől a Püspöki Palota termében a Nagyszalontán forgatott Berliner című filmet láthatja a közönség. Ugyancsak szombat este a Szent László téren lesz látható Pavel Bartoș rövidfilmje, a Romanian Tradition, a vetítésen jelen lesz az alkotócsapat is.

A részletes program elérhető a tiff.eventbook.ro honlapon.CNCAV: 16.734 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát
Cristian Ghinea: részt veszek az EB elnökével való hétfői találkozón
Jó célért állhatnak együtt rajthoz a különböző egyházak futói
Az Ökumenikus Segélyszervezet által meghirdetett verseny résztvevői a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásához járulhatnak hozzá.
Megvásárolta Roald Dahl műveinek szerzői jogait a Netflix
A streaming-szolgáltató már készíti a Charlie és a csokigyár című animációs sorozatot és a Matilda adaptációját.
Leesett a színpadról a PNL-kongresszuson részt vevő egyik küldött