Hallgassa élőben!

Közös projektbe kezdtek a román és a magyar rendőrök

Erdon-összeállítás

Közös őrjáratot indítottak Bihar és Hajdú-Bihar megye román és magyar rendőrei, mely július 26-ától augusztus végéig rendszeres lesz, Pádison (Padiș), a Glavoj-réten (Glăvoi) és környékén, valamit Hajdúszoboszló területén. A hatóságok az elsősorban turisták által frekventált helyszíneket célozzák meg. A magyarországi kapitányság és a romániai felügyelőség tagjaiból két-két vegyes egységet hoztak létre. A közös tevékenység egy 2017-ben aláírt, a közbiztonságot szolgáló együttműködési megegyezés keretében zajlik, mely meghatározatlan ideig érvényes. Ebben az esetben elsősorban a román és a magyar turistákat szeretnék megvédeni, illetve ezáltal a rendőrtisztek a közös munkát is gyakorolják.

A program keretében július 28-án, szerdán a közlekedésrendészek, együtt az embercsempészet elleni országos ügynökség képviselőivel, és a magyarországi partnerekkel megelőző és tájékoztató jellegű akciót hajtottak végre a Bihar megyei hegyvidéken. A rendőrök többnyelvű, hasznos információkat tartalmazó nyomtatványokat osztottak ki a turistáknak, tanácsokkal az utazáshoz, a vakációzáshoz, illetve el is beszélgettek velük, figyelmeztették őket, hogyan óvják személyes tárgyaikat, mire figyeljenek vezetés közben a környéken. Ehhez hasonló tevékenységet folytatnak határon túl, a hajdúszoboszlói strandon is, ahol gyakoriak a romániai, Bihar megyei vendégek.Arad: három afgán állampolgárra bukkantak a határőrök egy kamionban
Csúnya vita robbant ki a stúdióban: Majka durván odaszólt Tóth Gabinak (videó)
Pattanásig feszült a hangulat, amikor Majka és Tóth Gabi heves vitába kezdtek egymással a Sztárban Sztár leszek! stúdiójában.
Bukarestben kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása
A nemzetközi sajtó Hamiltonról: „Ez az ember egy élő legenda”
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő Lewis Hamilton 100. futamgyőzelmét taglalja a Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján, a svájci Blick szerint „Ez az ember egy élő legenda!”.
Gulyás: Brüsszelnek komolyan át kell gondolnia Közép-Európához való viszonyát
A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot – mondta a miniszter.