Hallgassa élőben!

Kortárs klasszikusunk: Tar Sándor

Folytatódik a Holnap Kulturális Egyesület Kortárs klasszikusaink elnevezésű irodalmi sorozata, Tar Sándor prózaíróról Antal Balázs irodalomtörténész tart előadást ma, szeptember 14-én, kedden 18 órától a nagyváradi Léda-házban. A hajdúsámsoni születésű, az életét Debrecenben leélő Tar Sándor (1941–2003) a rendszerváltás éveinek sötét lenyomatát rajzolta meg prózájában. Az Észak-Alföld elesettjeinek írója lett ő, maga is sötéten tragikus életet élt, hasonlót, mint amilyet szereplői, akiknek örök vereség, örök szorongás a részük. Életműve a maga megtörtségében is teljesnek hat, talán ő tette a legtöbbet a realista magyar próza hiteles megújításáért.

Antal Balázs irodalomtörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem oktatója mutatja be ezt a sötét sorsú, súlyos örökséget hátrahagyó írót. Az előadás helyszíne a Léda-ház (Republicii/Fő utca 59., Nagyvárad). A belépés ingyenes.Megvásárolta Roald Dahl műveinek szerzői jogait a Netflix
A streaming-szolgáltató már készíti a Charlie és a csokigyár című animációs sorozatot és a Matilda adaptációját.
Leesett a színpadról a PNL-kongresszuson részt vevő egyik küldött
Kilenc harci kutyával szállt szembe a rendőrökkel a győri drogdíler
A győri rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytatnak eljárást T. Gáborral szemben. A 41 éves férfi 2019 óta foglalkozott speed előállításával. A szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű amfetamint készített.
USR PLUS: Nem térünk vissza a kormányba, ha Florin Cîţu marad a miniszterelnök
Elbúcsúzott a közönségtől a magyarok kedvenc színésze
Véget ért az itthon is kedvelt sorozat.