Idén is volt Télapó Kupa Margittán

Az idén is felcsendült a „Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó” kezdetű dal a Télapó Kupa nyitányaként, amely esemény ismét csodás pillanatokat varázsolt a margittai Horváth János Elméleti Líceum kisiskolás diákjainak életébe.

Coznici Gabriella, Schek Csaba szervezők

A mindennapi tanulás mellett a gyerekek sokszor felidézték a tavalyi élményeiket a Télapó Kupáról. Ez biztatott bennünket arra, hogy ismét megszervezzük ezt a sportvetélkedőt. December 2-án nagy lelkesedéssel érkeztek a versenyzők a városi sportterembe. Egy közös kis tánccal bemelegítettek a stafétaversenyekre, amelyek korosztályok szerint zajlottak. Minden csapatban tíz-tíz nagyon ügyes elemi iskolás versenyzett, izgult és örült az elért eredményeknek. A téli hangulat ismét átjárta a sportcsarnokot: a gyerekek a Mikulás létráján másztak, ajándékdobozokat szállítottak, hógolyókat dobáltak a havas mezőre, jégtáblákon csúsztak, a szánkókon pedig jegesmacikat szállítottak. A szurkolócsapatok lelkesen biztatták a versenyzőket, velük együtt izgultak és ujjongtak az elért eredményeknek. Nem is maga az elért helyezés volt számukra a lényeg, hanem az, hogy közösen élték át a mozgás örömét.

A vetélkedőt egy interaktív koncert követte: a Libavonat zenekar olyan hangulatot teremtett a Margittai Művelődési Házban, melytől még „másnap is visszhangoztak” a tantermek, a gyerekek fel-felidézték a hallott és énekelt dalokat. A koncert alatt a gyerekek végig mozogtak, táncoltak, jókedv áradt úgy a gyerekek mint a pedagógusok arcáról.

Érmek, serlegek

A díjkiosztás során minden csapattag átvehette jól megérdemelt jutalmát, egy-egy érmet, illetve minden osztály serleggel és 2-2 társasjátékkal gazdagodott. A felcsendülő gyerekénekek becsalogatták a Télapót is, aki a sok-sok érdeklődő kérdésre szívesen válaszolt, majd személyesen osztotta ki minden gyermeknek a várva várt ajándékot. A jól sikerült rendezvényt a megyei illetve a városi tanács, valamint iskolánk alapítványa és margittai cégek támogatták, akiknek szervezőként hálásan köszönjük, hogy egy ilyen csodálatos, élményekkel teli napot varázsoltak gyermekeink számára. A sok mosoly, a lelkes arcok, a hálás tekintetek mind arra sarkallnak bennünket, hogy jövőre ismét megszervezzük a Télapó Kupát Margittán.

Krausz Gábor és Tóth Gabi: a végtelenségig összezárunk
A mesterséf és az énekesnő hálásak, hogy ismét vannak feladataik.
Így töltse el okosan a munkaidő legvégét
Nem mindegy, hogy fejezi be a napi teendőket.
MTK-Fradi örökrangadóval indul ma az NBI
Az M4 Sport az idei bajnokságban minden meccset közvetít. Mutatjuk, melyik csapattól mi várható.
Új csúcsokat dönt a járvány a környező országokban
A horvátországban bulizó fiatalok hordják szét mindenhová a vírust.
Átlátszó tévét készített a Xiaomi és napokon belül árusítja is
Tud ünnepelni a kínai gyártó: tizedik évfordulóját igazi átlátszó OLED tévével teszi emlékezetessé.