Hallgassa élőben!

Helyi és körzeti tisztújítások Szalacson

A szalacsi RMDSZ-ben is megtartották a helyi és körzeti beszámoló és tisztújító gyűléseket. A gyűléseket az ottományi helyi beszámolóval és tisztújítással kezdték. A kúria épületében Kiss Edit RMDSZ-elnök köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Borsi Lóránt megyei ügyvezető alelnököt. A beszámolóban elhangzott, hogy a járványhelyzet előtt tavaly még sikerült egy farsangi bált szervezni Ottományban, majd egy nótaestet, de fiatal önkormányzati képviselőknek is szerveztek szakmai képzéseket. A beszámoló elfogadása után Kiss Edit személyes okokra hivatkozva nem vállalt újabb jelölést, így a közgyűlés Nagy Sándornak szavazott bizalmat az ottományi elnöki tisztségbe. Ezt követően Szalacson Horváth Béla polgármester, helyi elnök és Vida Attila alpolgármester, körzeti elnök beszámolójukban kitértek a tavalyi választásokra, melynek sikerei jól tükrözik, hogy úgy helyi, mint körzeti szinten jól összeforrt a szervezet és egységes erőt tudtak felmutatni a magyar összefogásnak köszönhetően. A 13 tagú tanácsosi testületből 12 RMDSZ-es, ami önmagáért beszél. A járványhelyzetben jól működik az önkéntes hálózatuk is, de időközben a házi beteggondozást is kiépítették. Sikerült az iskolákat felújítani, valamint egy 200 fős rendezvénysátort is megépített az önkormányzat. A beszámolókat követően a közgyűlés, illetve az ezt követő küldöttgyűlés újraválasztotta a régi elnököket tisztségükbe, majd a választmányok és bizottságok megválasztása után Borsi Lóránt ügyvezető alelnök gratulált az újraválasztott vezetőségnek, a tavalyi évhez hasonló sikereket kívánva a jövőben is. A küldöttgyűlés végül kijelölte azt az öttagú bizottságot, akik képviselni fogják Szalacs községet a megyei küldöttgyűlésen.Hét nagyváradi pólós a román válogatottban
Kétmeccses előnyben vannak a pólósok
Legyőzték félelmüket a kosarasok
Úgy tűnik, lassan, de annál biztosabb úton haladnak a nagyváradi felnőtt férfi kosárlabda-együttes tagjai, hogy kigyógyuljanak a „Kolozsvár-fóbiából”. Erre enged következtetni a VSK legutóbbi mérkőzése, amikor éppen Váradon győzte le (83–77) a tabellaelső Szamos-parti alakulatot.
Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét
Aktualizálta hétfő este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét.
Kelemen H.: Megtartható a csíksomlyói búcsú
 A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség kérésére, az RMDSZ közbenjárására jóváhgyták a a csíksomlyói búcsú megszervezését – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor.