Hallgassa élőben!
Fotó: ISU

Halálos baleset Bihar határában

Frissítés: „Egy 45 éves balánbányai (Hargita megye) férfi Nagyvárad irányába haladva nem bizonyosodott meg helyesen az előzés biztonságosságáról és frontálisan ütközött az ellenkező sávban közlekedő autóval, amit egy 38 éves nagyszalontai férfi vezetett. A baleset következtében elhunyt a nagyszalontai férfi, és a járműben vele együtt utazó hatéves nagyszalontai kiskorú” – nyilatkozta a bihon.ro hírportálnak Ioana Lascău rendőrségi szóvivő.


Két személy, köztük egy hatéves gyermek vesztette életét abban a balesetben, amely vasárnap reggel fél kilenc előtt történt Bihar község határában, a 19-es jelzésű, Nagykároly fele vezető országúton. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a rohammentősök mellett igénybe vették a mentőhelikoptert is. A 9+200 kilométerkőnél történt frontális ütközésnek összesen hét áldozata van, ketten közülük a helyszínen életüket vesztették, a mentősök már hiába próbálták újraéleszteni a gyermeket.

Egy személyt a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül, az ő állapota kritikus, kórházba szállították. További két személy sárga orvosi kódba tartozó sérülésekkel szállították a sürgősségire, másik két személy csak kisebb sérülést szenvedett, őket is kórházba szállították – nyilatkozta Camelia Roșca, a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A helyszínelés ideje alatt a forgalmat terelő útra, a Hegyközkovácsi – Hegyközcsatár – Hegyközpályi – Nagyvárad – Real2 közötti 767-es jelzésű megyei útszakaszra irányították.Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.