Hallgassa élőben!

Folytatódik a Rákóczi Szövetség képzése

Néphagyomány az óvodában és az iskolában – „Farsangtól Pünkösdig” témában 2021. január 29-én ismét online képzést tart külhoni óvodapedagógusoknak és tanítóknak Balatoni Kata, Így tedd rá! programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató.

A program során a résztvevők körbe utazzák a Kárpát-medencét, megismerve szokásvilágát és feltárva azokat a dalokat, játékokat, mondókákat, táncokat, melyek a hétköznapi pedagógiai folyamatokban alkalmazhatók. Terítékre kerül a farsangi mulatság, Balázs, Bálint, Gergely, március 15 megújulása, a nagyböjt világa, Virágvasárnap, húsvét, Szent György, pünkösd, de még anyák napja is. Ültetnek tulipánokat, énekelnek rózsákat, hordoznak kiszét, pünkösdi királylányt, huszárokat idéznek, esőt és napot varázsolnak, cserebogarat és gólyát keresnek. Mindezt a magyar kultúra páratlan kincsestárából merítve. „Nagyon fontosnak érezzük hangsúlyozni az óvodapedagógusok és tanítók munkájának megbecsülését, azt, amit a gyermekek neveléséért és ezzel együtt a magyar iskolaválasztásért, illetve a magyar megmaradásért tesznek” – fogalmaznak a szervezők a képzésről hírt adó bejegyzésben.

A képzés időpontja: 2021. január 29., péntek 17 és 20 óra között. A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően elküldik a részvételhez szükséges további információkat. Regisztrálni 2021. január 27. szerda 20 óráig lehet a Rákóczi Szövetség honlapján, a képzés felhívásában csatolt online felületen.

Borítókép: az esemény plakátjaOnline formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentumként.
Kormányszóvivő és helyettes államtitkár hangsúlyozta, fontos az etetés
Szentkirályi Alexandra és Szentpéteri Sándor ezzel a jelenléttel is igyekezett felhívni a figyelmet a vadásztársaságoknál végzett munka fontosságára.
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
Az országos nyitó istentiszteletet a budapesti Szent István-bazilikában tartják.
Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott.
Már csak a pálya szélén láthatjuk Wayne Rooneyt
Visszavonult és a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lett az egykori csillag.