Hallgassa élőben!

Felejthetetlen tárkányi kirándulás

Hegyesi Klaudia,

Nagyváradi Művészeti Líceum, X. E osztály

Először is szeretném köszönetemet kifejezni Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettesnek, illetve a Rákóczi Szövetségnek, hogy részt vehettünk ezen a csodás kiránduláson, ahol a természeti látnivalók mellett, a történelmi nevezetességek, épített örökségünk és új emberek megismerése volt a cél. Első helyszínünk Várasfenes volt, ahol megnéztük a tájházat. Ezt játszás követte a közeli játszótéren.

Az úticél Köröstárkány volt, ahol István bácsi ízletes magyaros gulyással várt minket. Mitől volt ez a látogatás különleges és egyedi? István bácsi versei által feltárult előttünk a helyi lakosok múltja, jelene, de még a jövője is! Zene szakos diákként külön élmény volt számomra a citerázás. István bácsi általunk is ismert dalokat játszott nekünk a hangszeren, így a közös éneklés élménye sem maradt el!

Sebestyén László Ede tiszteletes különleges részletet olvasott fel nekünk a Ha szól az Úr című áhítatos könyvből. Arról beszélt, hogy az aranyóra sokkal többet jelent, mint amire gondolnánk. ,,Az újszülött megszületésének első órája az arany óra. (…) Mindig tanul az ember.ˮ Szavaival rávilágított arra, milyen fontosok a szülők egy gyermek életében. Micle Rozália a tárkányi népviseletet mutatta be. A csapatban voltak néptáncosok, így a néptánc sem maradt el. Vers, ének, citera, népviselet, néptánc, magyaros gulyás. Kell ennél több egy felejthetetlen kiránduláshoz? Sok új információval gazdagodtam, ezért köszönet osztályfőnöknőmnek, Mados Andreának, aki ezt a kirándulást megszervezte. Reméljük, a jövőben is lesz lehetőségünk hasonló, élménydús kirándulásokon részt venni!Dani Alves visszatérne a Barcelona csapatához
Alves idén szeptemberben maradt csapat nélkül, miután távozott a Sao Paulótól, amellyel kifizetetlen bérekkel kapcsolatos viták miatt bontott szerződést.
Cîţu: Minden nyugdíjkategóriát bevonunk a nyugdíjreformba
Az erdélyikopó fennmaradása a népszerűségén múlik
Kovács Zoltán szerint az egyik legfontosabb teendő, hogy a fiatalokat megismertessék a vadászati tevékenység, a vad- és élőhelyvédelem hétköznapjaival.
Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány
Magyar állampolgárok figyelmébe
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodája regisztrációs kampányba kezdett, hogy a közelgő magyarországi népszavazáson minden magyar állampolgár részt vehessen.