Hallgassa élőben!
Fotó: ebihoreanul.ro

Előzetesben a nagyváradi késelő

A kórházból egyenesen előzetes letartóztatásba került P. K., aki vasárnap délután több késszúrást mért feleségére, akivel már egy ideje külön éltek. A helyi rendőrként dolgozó férfi elleni vád gyilkossági szándék. Az előzetes letartóztatás 30 napra szól, január 12-től február 10-ig. A férfi kérte, hogy házi őrizetbe helyezzék, ezt elutasították. A vádlott egyébként ezt a döntést is megfellebbezheti, a határozat kimondásától számított 48 órán belül.

A férfit még a kórházban kihallgatták – mivel nem volt életveszélyben, csupán felületi sérüléseket szenvedett, melyeket egyébként magának okozott –, de hivatalos nyilatkozatot akkor nem tett. A vádlott ügyét egyébként videokonferencián tárgyalták, amikor már ő előzetesben volt. A bíróság részéről, a vádat képviselve Ciprian Man ügyész tárgyalt, a vádlott részéről pedig az ügyvédje, Răzvan Doseanu. Az ügyvéd azt nyilatkozta az ebihoreanul.ro portálnak, hogy az előzetest is megfellebbezik, ugyanis a vádlott sokkos állapotban van a történtek után. Hozzátette, hogy nem tett hivatalos nyilatkozatot, ugyanis egy olyan pszichikai és egészségügyi állapotban van, amely ezt nem engedi meg, ezért valószínűleg vizsgálatokon fog átesni, hogy megállapítsák, milyen állapotban volt vasárnap, amikor az eset történt, mivel egészen addig nem volt gond a magatartásával.Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen 2020-ban
A vállalat személyautó üzletága 2020-ban több mint 212 ezer legalább részben elektromos hajtásrendszerű, ezen belül csaknem 134 ezer tisztán elektromos (BEV) autót szállított ki világszerte.
Magyarországon él II. Erzsébet kutyájának leszármazottja
Különleges vendég sétált be néhány nappal ezelőtt a Ripost szerkesztőségébe! Nem más érkezett hozzánk, mint Roy, a corgi, ami bizony egy igazi brit kutyus és rokona II. Erzsébet királynő első saját kedvencének, Susannak.
1438 új fertőzött Magyarországon, meghalt 87 beteg
Jelenleg 4408 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 328-an vannak lélegeztetőgépen.
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentumként.
Kormányszóvivő és helyettes államtitkár hangsúlyozta, fontos az etetés
Szentkirályi Alexandra és Szentpéteri Sándor ezzel a jelenléttel is igyekezett felhívni a figyelmet a vadásztársaságoknál végzett munka fontosságára.