Hallgassa élőben!

Egyre több településen mutatják ki a fertőzést

Július 31-én frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében minden településen alacsonyabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél. Nagyváradon a fertőzöttségi arány 0,01 ezrelék, az elmúlt 14 napban két új esetet regisztráltak. Az elmúlt két hétben két új esetet regisztráltak Céckén (a fertőzöttség aránya 0,6 ezrelék), Esküllőn szintén kettőt (a fertőzöttség aránya 0,55), Miklóirtáson egyet (a fertőzöttség aránya 0,29 ezrelék) és Várasfenesen szintén egyet (a fertőzöttség aránya 0,27 ezrelék).

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint július 31-én reggel Bihar megyében egy személyt sem kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 16. Bihar megyében eddig 29.393 esetet igazoltak, 27.805-en gyógyultak ki a betegségből, és 1572-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint szerdán 372 tesztet végeztek, egy új esetet regisztráltak.

Bihar megyében július 30-án 530 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 116.024 személy kapta meg az első és a második dózist is, 67 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 260.013 dózis érkezett, ebből 252.258-at adtak be, és 1812 tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével július 30., reggel 8 óra és július 31., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 448 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 13 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 94 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 45 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Az ellenőrzések során 17 esetben állapítottak meg szabálytalanságot, négy esetben csak figyelmeztettek, 13 esetben pedig pénzbírságot szabtak ki 10.500 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 243 rendőr és 42 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban 11 katonai tűzoltó vállalt szerepet.

Borítókép: illusztrációMegelőzési és oktató akciókat tartottak a rendőrök
Gulyás Gergely: Makovecz életműve a nemzet alapvető értéke
A kormány a költségvetési forrásokat a Magyar Művészeti Akadémia esetében is megemeli az idei évtől.
Felavatták a President Medcentert
Megnyitották a félixfürdői President Medcenter Rehabilitációs Kórházat, mely Európa délkeleti részének egyik legkorszerűbb intézetének minősül.
Az őszi madárvonulás megfigyeléséhez kérik a lakosság segítségét
A programok között távcsöves madármegfigyelés, madárgyűrűzés és kirándulás is szerepel.
A fakultások 12,2 százalékában online zajlik az oktatás