Döntőben a részben Nagyszalontán forgatott Toldi-film

Baranyai Tamás részben Nagyszalontán forgatott Toldi-filmje bejutott a IV. Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe.

Az alkotás a filmfesztivál honlapján (hetdombfilmfesztival.hu) online megtekinthető, és ugyanitt szavazni is lehet rá a közönségdíj elnyerése érdekében. A szavazatokat 2020. október 4-ig lehet leadni a kedvenc filmre, csupán egy érvényes e-mail-címet kell megadni, majd a szavazatot érvényesíteni a megadott e-mail-címre elküldött visszaigazoló levélben található linkre kattintva. Egy e-mail címről csak egy szavazat adható le.

A Toldi c. film az Interreg V-A ROHU280 Co-cultured, „Kulturális együttműködés Nagyszalonta-Gyula határ menti térség lakossága körében” című pályázat égisze alatt készült el 2019 őszén. A filmről röviden: a gimnazista Toldi Miklós osztálykirándulásra indul Nagyszalontára, a Csonka toronyba és az Arany János Emlékházba. Már az indulásnál késik és a nap folyamán kellemetlenségek sorozatát éli át. Útja során megelevenednek előtte Arany János Toldi című elbeszélő költeményének eseményei és karakterei, míg lassan rájön arra, hogy a költeménynek Ő maga a főszereplője.„A megemlékezés az emberi természet sajátja”
A gyász folyamatát pontokba szedik, időben meghatározzák, de ahogyan az életben minden más, úgy ez sem épp olyan egyszerű. Dr. Bartha Krisztina pszichológust kérdeztük (többek között) arról, hogyan nyújthatunk valódi támaszt egy veszteség feldolgozásakor.
Brüsszel a koronavírus-járvány közepén is csak a piacot védi
Magyarország a kínai és az orosz vakcinák ügyében is tárgyalásokat folytat.
Pécsi Ildikó fiának fájdalmas nyilatkozata: Édesanyám jelenleg a legnagyobb meccsét vívja
A Kossuth-díjas színművésznő idén nyáron veszítette el imádott férjét, azóta sajnos egyre rosszabbodik az állapota.
Erős helyi beágyazottságú jelölteket indít a Fidesz a fővárosban 2022-ben
A kormány nem támogatja Budapest eladósítását – mondta Fürjes Balázs.
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén
Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor.