Díjazták a tízesre vizsgázókat

Ahogyan a korábbi években is, a Bihar megyei tanfelügyelőségen ezúttal is díjazták azokat a diákokat, akik tízes átlagot értek el a képességvizsgán, illetve az érettségin. Az elmúlt csütörtökön tartott rövid ünnepség keretén belül összesen 19 diák részesült ebben az elismerésben. A nyolcadik osztályt végzettek fejenként 1000 lejt, az érettségizettek pedig 3000 lejt kaptak, természetesen egy diploma kíséretében, amit Virgil Blage főtanfelügyelő adott át. A kitüntetésben részesült öt érettségizett fiatal: Mălina Mateaş, Andrei Mălan és Horea Silaghi az Emanuil Gojdu Főgimnáziumból, Melissa Mezei a Mihai Eminescu Főgimnáziumból, valamint Oana Vaida az Onisifor Ghibu Főgimnáziumból. A díjazottak közül kimaradt azonban a Mihai Eminescu Főgimnázium egy diákja, Sonia Goilean, aki betegség miatt csak az őszi érettségin tudott részt venni, és szintízes átlaga országos kuriózumnak számított, ugyanis az utóbbi 18 évben a pótérettségin senki nem szerzett ilyen nagy jegyet. A pénzjutalomban azonban a miniszteri rendelet szerint csak a nyári érettségin részt vett diákokat részesítik, így történhetett meg, hogy a diáklány kimaradt a díjazottak sorából. Sajtóérdeklődésre reagálva Virgil Blage főtanfelügyelő elmondta: jelezte a tanügyminisztériumnak az esetet, a miniszter pedig ígéretet tett egy újabb rendelet kiadásáról, amely lehetővé teszi a pótérettségin részt vett diák jutalmazását is.

A nyolcadikat végzett diákok közül az elismerésben részesültek az Emanuil Gojdu Főgimnázium, a Iosif Vulcan Főgimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, az Onisifor Ghibu Főgimnázium, a Iuliu Maniu Görög-katolikus Líceum, a Roman Ciorogariu Ortodox Líceum, a Betel Pünkösdista Teológiai Líceum, a Dacia és a Nicolae Bălcescu Általános Iskolák egykori tanulói.Világhírű DJ lesz Palvin Barbi párja, lélegzetelállító helyszínről jelentkeznek be
David Guetta DJ és producer lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA 2020 online showjában november 8-án Budapesten.
Online rendezik meg idén az Országos Rajzfilmünnepet
Az idei kínálatból minden korosztály talál kedvére valót.
Újabb magyar településen jelent meg a tigrisszúnyog
A nem őshonos szúnyogfajok megtelepedése az egész kontinensen komoly kockázatot jelent.
Kitaposott út
Rájuk szólt a biztonsági őr, hogy vegyék fel a maszkot, 27 késszúrással sebesítették meg
A vírustagadók mindenütt a világon egyre erőszakosabban ragaszkodnak felelőtlen és ostoba összeesküvés-elméleteikhez. Egy testvérpár emiatt késelt meg brutálisan egy biztonsági őrt.