Hallgassa élőben!

Civil Ifi a nagyszalontai strandon

Közlemény

A nagyszalontai MIDESZ július 17-én a helyi strandon Civil Ifi néven szervezett találkozót a Communitas Alapítvány támogatásával. A rendezvényen részt vettek a Magyar Ifjúsági Szövetség, a Munka Világa Közhasznú Egyesület, a Kárpátia 2000, valamint nagyszalontai Hajdú Diáktanács képviselői.

A szervezők részéről Laczikó Csaba, a nagyszalontai MIDESZ elnöke, projektfelelős köszöntötte a részvevőket, majd röviden bemutatta a projekt állomásait. A szombati projekt lényege, hogy a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek a találkozó során bemutatják, hogy mit és hogyan tevékenykednek az ifjúsági szférában. Ez kiváló alkalom arra, hogy a szervezetek megismerjék egymás tevékenységét és a megosztott tapasztalatok alapján eredményesebb munkát végezhessenek. A Mit? és Hogyan? kérdések tisztázása után egy olyan műhelymunka alakult ki, ahol a kiscsoportos ötletbörze fő kérdése az volt, hogy Milyen céllal? Ezen a részén a programnak, a szervezetek által összegyűjtött javaslatokat Cseke Sándor ifjúsági vezető irányításával, egy olyan felmérés alapjává rendszerezték, amely azt hivatott vizsgálni, hogy a fiatalok mennyire vannak tisztában a civil szervezetek tevékenységével.

A projekt második állomása maga a felmérés lesz, mondta Laczikó, ami közvetlen módon valósul meg július folyamán a MIDESZ sátornál a Campus Fesztiválon és a makói „Értünk a víz” Erasmus+ projekt keretén belül. Az itt kapott válaszokat kiértékeljük és a kapott eredményeket az augusztus eleji zárókonferencia keretén belül bemutatjuk, valamint a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek számára elérhetővé tesszük.A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.
A nap hőse lett a vaskohsziklási tűzoltó