Hallgassa élőben!

Boldog, szivárványszínű gyermeknap Érmihályfalván

Gábor Éva, az érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet elnöke

Boldog, mosolygós gyermekek zsivaja töltötte meg június 5–én az érmihályfalvi dr.Andrássy Ernő Városi Park területét. Már délelőtt 10 órától színes lufikkal díszített helyszín várta az ünnepelni vágyókat, köszönhetően a polgármesteri hivatal, az RMDSZ és a nőszervezet lelkes tagjainak. A hűs lombok, a zöld pázsit, a ragyogó napsütés és a vidám zeneszó remek körülmények voltak egy csodás nap eltöltésére. Természetesen minden bejáratnál ügyeletes mérte a lázat és fertőtlenítette az érkezők kezeit. Ezenkívül minden sátornál folyamatos kéz- és eszközfertőtlenítés volt az egész rendezvény ideje alatt, előző nap pedig kullancsok elleni permetezés történt.

Első programunk a sportpályán rendezett bicikliverseny, később pedig a ügyességi verseny volt, mely két-két korosztályban zajlott, s igen nagy érdeklődés övezte. A versenyek díjazottjai nagy örömmel vették át a megérdemelt ajándékokat. A program ideje alatt az egészségügyi sátraknál az érmihályfalvi Pro Humanitas képviselői ingyenes vérnyomás és véroxigénszint mérést végeztek az ezt igénylő felnőttek számára. Ugyancsak e sátor mellett helyeztük el azt az urnát, melybe a Biharon élő SMA-s beteg kisfiú, Ștefan támogatására lehetett adakozni. Hagyománnyá vált már a gyermeknapokon a két kedvenc lufihajtogatós bohócunk érkezése, akiket már igen izgatottan várt mindenki. A közel két órás programjuk egész ideje alatt nem győzték hajtogatni a sok érdekes figurát. Évek óta állandó vendégünk a magyarországi Humán Innov KFT, akik ugrálóvárral, csúszdával, népi gyermekjátékokkal színesítik programunkat. Idén is nagy szeretettel sütötték gyermekeinknek a finom lángost az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai.A meglepetések sora tovább folytatódott a Tini Dance tánccsoport igen lelkes tagjainak bemutatójával. Természetesen idén sem maradt el a gyerekzumba, de a háttérben akár az anyukák is táncra perdülhettek a ritmusos zene hallatán. Újabb meglepetés volt a Piros Rózsa kulturális egyesület által szervezett sakkverseny. A kézműves sátorban a gyerekek rajzolhattak, színes virágokat készíthettek, melyekből elkészült a virágmező. Az RMDSZ nőszervezetének tagjai irányították a sátrakban folyó tevékenységeket, díjazták a versenyek győzteseit, meglepetéseket osztogattak a gyerekeknek. A fagylaltárustól kapott ingyen kuponokat szétosztottuk, előző nap a speciális iskola gyermekeinek, majd pedig a tevékenységen résztvevő gyerekek között.

A rendezvény egész ideje alatt mosolygós,vidám gyermekarcokat láttunk magunk körül,ezért megérte és elmondhatjuk,hogy sikeres napot zártunk ismét. Köszönet a támogatóknak, szervezőknek, akik nélkül e rendezvény nem jöhetett volna létre. Köszönet elsősorban a szervezőknek-az Érmihályfalváért Egyesületnek, az érmihályfalvi RMDSZ-nek és RMDSZ Nőszervezetnek,valamint városunk Polgármesteri Hivatalának. Köszönjük továbbá a közreműködőknek: a Szépkor Nyugdíjas Egyesületnek,a Pro Humanitasnak, a Piros Rózsa Egyesületnek és a Zelk Zoltán Gimnázium résztvállaló pedagógusainak. Szép volt,jó volt! Jövőre,veletek,ugyanitt!Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.