Hallgassa élőben!

Bihar megye egyik településén a fertőzöttség aránya közelít a tíz ezrelékhez

A legutóbbi tájékoztatás óta 5655 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 28 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A GCS 13 órás adatai szerint Bihar megyében 104 új esetet regisztráltak.

ERDON-összeállítás

Szeptember 28-án ismét frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Nagyváradon a fertőzöttség aránya 3,23 ezrelék, az elmúlt két hétben 727 esetet jegyeztek. Bihar megyében a következő településeken magasabb fertőzöttségi mutató, mint három ezrelék: Hagymádfalva (a fertőzöttség aránya 9,62), Tataros, Vámosláz, Cécke, Köröstárkány, Biharkaba, Szombatság, Mezőszakadát, Váradszentmárton, Biharszentandrás, Biharrósa, Hegyközcsatár és Magyarremete. A fertőzöttség aránya 1 és 3 ezrelék közötti a következő községekben és városokban: Harangmező, Alsólugas, Magyarcséke, Rév, Vaskoh, Diófás, Szalárd, Nagyürögd, Miklóirtás, Érábrány, Körösgyéres, Vársonkolyos, Bihardiószeg, Telegd, Cséffa, Alsótótfalu, Felsőderna, Esküllő, Belényesújlak, Kispapmező, Bihardobrosd, Gyapjú, Keményfok, Papfalva, Biharpoklos, Berettyószéplak, Bihar, Belényes, Biharlonka, Hegyközpályi, Drágcséke, Madarász, Nagybáród, Robogány és Érsemjén. A többi településen a fertőzöttség aránya egy ezreléknél alacsonyabb vagy nulla.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint szeptember 28-án reggel Bihar megyében 42 személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 1450. Bihar megyében eddig 31.508 esetet igazoltak, 28.444-en gyógyultak ki a betegségből, és 1614-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint hétfőn 1644 tesztet végeztek, az új esetek száma 198.

Bihar megyében szeptember 27-én 507 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 121.249 személy kapta meg az első és a második dózist is, Johnson&Johnson védőoltást 22.478 személynek adtak be. Összesen 70 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 276.631 dózis érkezett, ebből 269.958-at adtak be, és 3074 dózis tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével szeptember 27., reggel 8 óra és szeptember 28., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1401 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 1008 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 66 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 40 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Az ellenőrzések során 42 szabálysértésbe ütköztek, 27-en csak figyelmeztetést kaptak és 15-en pénzbüntetést, összesen 8.500 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 225 rendőr és 59 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban hét katonai tűzoltó vállalt szerepet.Ételek, amelyek akár halálosak is lehetnek a kutyák számára
Vannak olyan ételek, amelyekről nem is gondolnánk, mennyire károsak lehetnek kedvencünk egészségére.
Egészségügyi minisztérium: újabb 5 Covid-beteget szállítanak Magyarországra
Újabb öt Covid-beteget szállítanak vasárnap Romániából Magyarországra – közölte az egészségügyi minisztérium.
Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat
A zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát.
Megkapta az ART minősítést az Elk.rtuk
Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján.
Rekordméretű, kéttonnás holdhalat találtak Spanyolország partjainál
Végül visszahelyezték a vízbe.