Hallgassa élőben!
Fotó: Alexandru Nițescu

Benépesül a Körös-part és a Petőfi park

A Cărtureşti Alapítvány két belvárosi helyszínen is fogja bonyolítani „Street Delivery Oradea” elnevezésű programját, amely június 18–20. között zajlik majd le Nagyváradon.

Pap István

A nagyváradi főépítészi hivatal Város- és Területrendezési Bizottsága (CMUAT) június 3-án tartotta meg újabb ülését, amelyen összesen ötvenöt tervet láttamozott, a legfontosabb elképzelésekről közleményben számol be a polgármesteri hivatal. Ezek egyike a Cărtureşti Alapítvány projektje: június 18–20. között két nagyváradi helyszínen bonyolítja le Street Delivery Oradea elnevezésű programját. A két helyszín a Petőfi park és a Sebes-Körös bal partja lesz, a Decebal és a Centenáriumi híd közötti szakaszon. Ezeken a helyszíneken ideiglenes jellegű, környezetkímélő építményeket húznak fel, melyeket az esemény lezajlása után a szervezők el kell bontsanak. „Bátorítom az effajta események szervezését városunkban, hiszen az embereknek, főként a gyerekeknek a szüleikkel és nagyszüleikkel együtt nagy szükségük van arra, hogy ebben a nehéz, világjárvány sújtotta időszakban nyílt területeken, parkokban, zöldövezetekben találkozhassanak, és újra felfedezzék a természetet és az együtt levés örömét a szabad ég alatt” – fogalmazott a projekt kapcsán Arina Moş, Nagyvárad alpolgármestere. A közleményből kiderül, hogy a Körös-parton egy ideiglenes stéget építenek fel, ahonnan szabadidős vízi járműveket fognak vízre bocsátani, illetve egy pannót is kihelyeznek, amelyen a Körösvidék élővilágáról szóló információkat tüntetnek majd fel. A Petőfi parkban egy kis játékvárost alakítanak ki, ahol lesz játszótér a kisgyerekeknek, kiállítótér építészet szakos egyetemistáknak és a művészeti líceum diákjainak, de lesz fitnesz- és jógaövezet is, továbbá koncertek és színházi előadások megtartására alkalmas terek is, míg a szökőkút körüli területen az utcai ételkocsik kapnak helyet. A főépítészi hivatal mindkét projektet jóváhagyta azzal a feltétellel, hogy a szervezők tiszteletben tartják a környezetvédelmi előírásokat, illetve megszerzik a polgármesteri hivatal többi illetékes intézményének az engedélyét is.

 Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.