Hallgassa élőben!

Becsengettek Réven is

BN-összeállítás

Réven is megnyitotta kapuit hétfőn a Műszaki Kollégium. Idén közel 870 diák tanul majd a Sebes-Körös menti község tanintézményeiben. Az elsősök felvonulása után az ortodox, illetve a görögkatolikus lelkészek köszöntőjét követően Papp Csaba református lelkipásztor tartott rövid áhítatot az iskola udvarán. A tiszteletes Pál apostolnak az efézusbeli gyülekezethez írt levelének 6. részéből vett gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket, arra kérve mindenkit, hogy „fogjunk össze, hogy ezen gyermekek életét az Úrnak a rendelése és parancsolata szerint, a nekünk adott bölcsességgel és tudással irányítsuk”.

A megyei főtanfelügyelőség köszöntőjét Mălai Florin, az iskola igazgatója olvasta fel, míg Majer Zoltán aligazgató reményét fejezte ki, hogy egyetlen kisiskolás sem fog csalódni a tanintézményben, és nagy szeretettel fog belépni mindig ebbe az épületbe. Dorel Cosma polgármester köszönetet mondott minden szülőnek, aki a révi tanintézménybe íratta be a gyerekét, majd Ianc Cristian biztosította támogatásáról a jelenlévőket a helyi rendőrség részéről.

A megnyitó után kiosztották Réven is a Rákóczi Szövetség és az RMDSZ jóvoltából érkezett iskolatáskákat. A településen amúgy a magyar óvodába 17 gyermek jár, az iskolában pedig szimultán osztályok működnek.Mégsem akarta Michelangelo szétverni egy kalapáccsal firenzei Pietáját
A befejezetlen szoborcsoporton első alkalommal végeztek állagmegóvási munkát, rendhagyó módon a látogatók szeme láttára.
Ludovic Orban bejelentette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéről
A Morozov-testvérek legendás gyűjteményét mutatják be Párizsban
Először lesz látható Oroszországon kívül.
FRISSÍTVE l Elkezdődött Bukarestben a PNL tisztújító kongresszusa
Az NKA pályázati lehetőségeiről tájékoztattak
A magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) háttérintézményeként működő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) által lebonyolított pályázatokról szervezett szerda délután fórumot az RMDSZ nagyváradi szervezete a Léda-házban.