Hallgassa élőben!

Barátaim, az állatok: rajzverseny gyerekeknek a Gyulafehérvári Caritas támogatásával

A DARE projekt keretében zajlott online rajzverseny, Barátaim, az állatok címmel május 3–21. között Takács-Kajó Brigitta pedagógus megszervezésében. A Gyulafehérvári Caritas által támogatott eseményt egy egynapos, sólyomkővári kirándulással zárták.

BN-összeállítás

A huszonöt beküldött alkotás közül a három legtöbb like-ot begyűjtő rajz, valamint a zsűri által három legkifejezőbbnek ítélt alkotás is ajándékban részesült. A nyertesek egy-egy Brainboxot, oklevelet és kifestőkönyvet vehettek át jutalomként – derül ki a közleményből. A legnagyobb meglepetésben azonban minden nevező részesülhetett, amely egy családi kirándulás volt egy tanyára, ahol a gyerekek és családtagjaik közelről is megtapasztalhatták az állatszeretetet. Az egynapos sólyomkővári kirándulás a projekt méltó zárása volt, ahol minden jelentkező átvehette a jutalmát: a díjazottak a Brainbox játékokat, valamint minden résztvevő egy egy állatos kifestőkönyvet és oklevelet. A kirándulás alkalmával a gyerekek és családtagjaik megcsodálhatták, megsimogathatták, megetethették a tanya állatait, valamint tapasztalatot szerezhettek az állatok gondozásáról.

A tanya tulajdonosa a gyerekek rendelkezésére állt, és készségesen válaszolt az őket foglalkoztató kérdésekre. A nap folyamán a gazdáknak köszönhetően mindenki betekintést nyerhetett a sajtkészítés folyamatába, aminek eredményét, a kecskesajtot és friss túrót meg is kóstolhattak. Lehetőség volt erdei sétára, természeti kincsek gyűjtögetésére, madárházikók festésére, valamint különböző szabadtéri játékok kipróbálására. A kirándulás zárásaként a támogatók jóvoltából mindenkit megvendégeltek a helyszínen, szabad tűzön készült gulyásból. A háromfős, Kovászna megyéből érkezett projektcsapat tagjai: András Levente, Sentes Norbert és Földi Mária kétnapos nagyváradi tartózkodásuk alatt szoros kapcsolatot alakítottak ki a projekt Bihar megyei pályázóival: Takács-Kajó Brigittával és Tarr Tündével. A projekt lebonyolításán kívül sort kerítettek nagyváradi városnézésre, az éppen abban az időben zajló Én elmentem a vásárba programon való részvételre is. „Reméljük, a jövőben is lesz még alkalom és lehetőség újabb találkozásra és további tartalmas programok szervezésére” – zárják közleményüket.

 Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.