Hallgassa élőben!

Az aktív esetek száma hétre csökkent Bihar megyében

ERDON-összeállítás

Július 21-én frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében minden településen alacsonyabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél. Nagyváradon a fertőzöttségi ráta nullára csökkent, és az elmúlt 14 napban egy új esetet regisztráltak. Az elmúlt két hétben szintén egy új esetet regisztráltak Biharpokloson, a fertőzöttség aránya 0,68 és Miklóirtáson, ott a fertőzöttség aránya 0,29 ezrelék.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint július 21-én reggel Bihar megyében két személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig hét. Bihar megyében eddig 29.378 esetet igazoltak, 27.801-en gyógyultak ki a betegségből, és 1570-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint kedden 422 tesztet végeztek, az új esetek száma nulla.

Bihar megyében július 20-án 463 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 114.706 személy kapta meg az első és a második dózist is, 67 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 257.607 dózis érkezett, ebből 247.839-et adtak be, és 1611 dózis tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével július 20., reggel 8 óra és július 21., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 335 karanténban lévő személyt ellenőriztek és négy otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 54 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 18 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezeket az ellenőrzéseket 211 rendőr és 56 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban 13 katonai tűzoltó vállalt szerepet.Olasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren
Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.