A Mega Image megnyitotta második üzletét a volt őssi piac területén

A román szenátus ismét megszavazta az államfő által megfontolásra visszaküldött Trianon-törvényt
A román szenátus változatlan formában ismét megszavazta szerdán az államfő által megfontolásra visszaküldött Trianon-törvényt, amely ünnepnappá nyilvánítja június 4-ét, a – Magyarországot területe kétharmadától megfosztó – békeszerződés évfordulóját.
Standard & Poor's: 10% fölé nőhet a költségvetési hiány, ha felemelik a nyugdíjpont értékét
10% fölé nőhet a költségvetési hiány 2021-ben, amennyiben 40%-kal felemelik a nyugdíjpont értékét – hívta fel szerdán a román hatóságok figyelmét a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet – tájékoztat a Reuters.
Iohannis: Nem időszerű a parlamenti választások elnapolása
Nem időszerű a parlamenti választások elhalasztása – nyilatkozta szerdán Klaus Iohannis.
Európai Bizottság: néhány igazságügyi törvénymódosítás továbbra is aggodalomra ad okot Romániában
A román kormány 2020-ban megerősítette, hogy a 2017-2019-es visszalépés után most elkötelezetten vissza akarja állítani az igazságügyi reform korábbi ütemét, és ez az igazságszolgáltatással kapcsolatos feszültségek jelentős csökkenéséhez vezetett – derül ki az Európai Bizottság szerdán közzétett első uniós szintű jogállamisági jelentéséből.
A közjóért munkálkodó jeles egyházi személyiségekről neveztek el sétányokat
A püspöki palota kertjének egyediségéhez hozzátartozik, hogy a közjóért munkálkodó jeles váradi egyházi személyiségekről elnevezett sétányokon és tereken nézelődhet a látogató, illetve a közelmúltban kihelyezett útszéli ismertetőkön a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség elfeledett nagyjainak életútja olvasható.