Hallgassa élőben!

A katángkóró meg én

Tóth Ágnes

Csak pár sor arról, hogyan múlatom az időt, amikor gyötör a a vese-mese bajom és mint nagyszerű, jótékony hatású gyógyszert ajánlják nekem a katángkóró szárát, amit teaként kell fogyasztani. Szóval elmentem katángkórót szedni. Találtam is a Körös-parton eleget. Már majdnem csípőmagasságig nőttek. A szép kék szemű virágok rémülten mustrálgattak, vajon mit akarhatok, hogy olyan harciasan közeledem feléjük. Nos, becserkésztem, megközelítettem őket, aztán elkaptam az egyik növény derekát, de sehogy sem tudtam letépni, mert baromi erős volt. Nem adtam fel. Ott birkóztam a katángkóróval legalább tíz percig.

Folyt rajtam a víz, előttem elmosódtak a virágok szirmai, mögöttem kamaszok vihorásztak, fejem felett tűzött a nap, talpam alatt jókora kutyagumi lehelte ki a lelkét.

Végül sikerült letörnöm pár csenevészebb hajtást, de többre volt szükségem. Hazamentem hát ollóért. A hátsó kapun igyekeztem kifele, amikor meglepődve álltam meg. Látom, hogy a szomszéd erkélye alatt nagyra nőtt katángkórók kínálják magukat. Micsoda szerencse!

Odaléptem és simán, minden erőlködés nélkül, szépen levagdostam a szárait, amikor a csatornából hirtelen a nyakamba szakadt egy tálnyi halpikkelyes lé… Nem káromkodtam, mert csak hörögni tudtam. A zavaros víz lehűtött. Hazamentem, megmosdottam, megmostam a növényeket is, és kitettem a teraszra száradni. Aztán elolvastam az interneten, hogy a katángkórónak a gyökere fejt ki gyógyhatást.Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.
Orban: 2022 január elsejétől 20%-kal nő a gyerekpénz, plusz az inflációs rátához igazítják