Határ

2020.03.26. 14:59

Határátlépés az ingázók számára

Románia és Magyarország határőrparancsnokságai úgy döntöttek, hogy március 26., reggel 6 órától kezdve megengedik a határátlépését a nagyszalontai és a székelyhídi határátkelőknél azoknak a határ menti dolgozóknak, akik román és magyar állampolgárok, és a lakhelyeik a határvonaltól számítva 30 kilométeren belül vannak.

Ltavrtes, 2020. mrcius 16. A lezrt Ltavrtes-Szkelyhd hatrtkelhely a magyar-romn hatron Ltavrtes kzelben 2020. mrcius 16-n. Az j koronavrus terjedse miatt Romnia vintzkedsknt a magyar hatrszakaszon ideiglenesen bezrt ngy tkelhelyet. MTI/Czegldi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Románia és Magyarország határőr-parancsnokságai úgy döntöttek, hogy március 26-án, reggel 6 órától kezdve megengedik a határátlépését a nagyszalontai és a székelyhídi határátkelőknél azoknak a határ menti dolgozóknak, akik román és magyar állampolgárok, és a lakhelyeik a határvonaltól számítva 30 kilométeren belül vannak. Náluk kell legyen kötelező módon a határellenőrzésnél egy munkaszerződés, tulajdonjog-igazolás, vagy ezekkel egyenértékű dokumentumok, melyek bizonyítják, hogy szakmai célból akarják átlépni a határt, vagy mezőgazdasági tevékenység kifejtése céljából, vagy élelmiszertermékek forgalmazása érdekében. A váradi határőr-parancsnokság intézkedéseket tett azért, hogy a közlekedés helyreálljon, és el lehessen végezni az ellenőrzéseket a fentebb említett határállomásokon a hatályban levő törvényes előírásoknak megfelelően, melyeknek célja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása – olvasható

a lapunknak is elküldött sajtóközleményben. Ugyanakkor a két ország határőr-parancsnokságai folyamatos kapcsolatban állnak egymással azért, hogy a határellenőrzés minél operatívabb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!