Vonatbaleset

2019.12.18. 17:11

Összeütközött két vonat Prahova megyében, több mint 20 mentőt vezényeltek a helyszínre

A Prahova megyei rendőr-főkapitányság által szolgáltatott adatok szerint a balesetet egy tehervonat okozta, amely túlhaladt a megállási ponton és ütközött a Ploieşti és Bukarest között közlekedő személyvonattal. A helyszínen zajlik a kivizsgálás a baleset pontos okainak megállapítása érdekében.

A Prahova megyei katasztrófavédelem tájékoztatása értelmében még zajlik a helyszínen a sérültek állapotának felmérése, az első információk szerint egyik sérült sincs súlyos állapotban. A balesetben érintett további 18 személyt – akik nem szorultak orvosi ellátásra – a váróterembe irányították.

A helyszínre húsz mentőt, egy helikoptert, több tűzoltóautót és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatát is kivezényelték.

Az eredetileg közölt hatról tizenegyre nőtt a sérültjeinek száma, egyiküket helikopterrel szállítják kórházba – közölte a Prahova megyei katasztrófavédelem (ISU).

„A vonaton utazó további húsz személyt kivizsgálták a helyszínen, nekik nincs szükségük kórházi ellátásra” – áll a tájékoztatásban.

A baleset miatt mindkét irányban lezárták a közlekedést a Bukarest-Ploieşti vasúti szakaszon.

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!