Kék hírek

2019.12.05. 15:15

Kék hírek

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán 74 büntetést osztott ki közlekedési kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 16.080 lej. Továbbá elvettek 12 jogosítványt is. A legtöbb büntetést gyalogosok kaptak, akik szabálytalanul keltek át az úttesten, összesen 43 személyt szankcionáltak emiatt. Négy büntetést elsőbbségadás hiánya miatt adtak, négyet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért és 23-at egyéb kihágásokért.

Ittasan karambolozott. A 767A jelzésű megyei úton, Hegyközszentmiklós (Sânnicolau de Munte) külterületén egy 43 éves férfi egy autó vezetése közben elvesztette az uralmat a jármű felett s az útszéli sáncba borult. A férfi légalkoholszintje 0,50 mg/l volt. Személyi sérülése nem történt. Eljárás indult az ügyben.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett közúton egy személyautót egy 16 éves várasfenesi (Finiş) fiatalember szerdán. Eljárás indult ellene.

Előzetesben. A rendőrség elfogott szerdán egy 17 éves oláhgyepesi (Gepiş) fiatalembert, aki ellen nemzetközi körözés volt kiadva. A nagy-britanniai hatóságok adták ki a körözést gyermekkereskedelem, kiskorúak nemi integritása és személyi szabadság megfosztása miatt, a bűncselekményeket Nagy-Britannia területén követte el. Huszonnégy órás előzetes letartóztatásba helyezték, tárgyalások folynak a hatóságok között az ügyben.

Letartóztatták. A rendőrség letartóztatott szerdán egy 29 éves váradi nőt, akit országos szinten köröztek. A nőt a nagyváradi bíróság 3,3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte csalásért és hivatalos iratok hamisításáért. A büntetését a nagyváradi börtönben tölti le.

Lopás. Elfogott a rendőrség szerdán egy 39 éves céckei (Ţeţchea) fiatalembert, aki többszörös minősített lopással vádolnak. Három lopást követett el idén októberben, 26-ról 27-re virradóan, Borszegen (Burzuc). Összesen körülbelül 1300 lej értékű javat lopott el, különböző szerszámokat és ruházati termékeket. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Elütötte. Biciklist ütött el szerdán egy 48 éves váradi férfi autóvezetés közben, a 19-es jelzésű országúton. Az autós egy mellékútról a főútra tért, nem adott elsőbbséget a biciklisnek, aki a főúton haladt, az férfi elhagyta a baleset helyszínét. A kerékpáros, egy 21 éves székelyhídi (Săcueni) nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!