Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Szigorú ellenőrzések voltak Belényesben és környékén

A belényesi rendőrség, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és egyéb hatóságiak szigorú ellenőrzéseket tartottak február 17-én és 18-én Belényesben és környékén. Az ellenőrzésekben 52 rendőr és egyéb hatósági személy vett részt, 264 személyt igazoltattak, 127-t személyautót és 29 kereskedelmi egységet vizsgáltak át. Összesen 79 büntetést osztottak ki, 36.310 lej értékben, elvettek két forgalmi engedélyt és két jogosítványt. Elkoboztak 82,67 köbméter fát is, ennek összértéke 14.568,71 lej. A kiosztott büntetések közül 23-at közlekedési kihágás miatt adtak, 50-et a járványügyi óvintézkedések be nem tartásáért, egyet illegális faügyletek miatt, a többit pedig egyéb kihágásokért.

Többek között február 18-én megbüntettek egy kereskedelmi egységet, ugyanis kiderült, hogy január 1. és február 18. között 83,67 köbméter fát adtak el, beszerzést igazoló dokumentumot azonban nem tudtak felmutatni.

Jogosítvány nélkül

Február 18-án Körössebesen (Sebiș) a 764/I jelzésű megyei út és 247-es számú községi út kereszteződésében a rendőrség elfogott egy 26 éves dragánfalvai (Drăgănești) férfit, aki egy ATV-t vezetett jogosítvány nélkül és ütközött egy személyautóval, melyet egy 36 éves, szintén dragánfalvai férfi vezetett. Az ATV nincs forgalomba íratva és azzal gyanúsítják a 26 éves férfit, hogy a járműt Körössebesről lopta el. A balesetben személyi sérülés nem történt, további vizsgálat folyik. Szintén aznap Diófáson (Nucet) jogosítvány nélkül vezetett egy motort 64 éves helyi férfi. Csütörtökön még Várasfenesen (Finiș) is elfogtak egy helyi férfit jogsi nélkül vezetni, egy 21 éves férfiról van szó, egy személyautót vezetett. Mindegyik ügyben eljárás indult.

 Csak forgolódsz, ha ismeretlen helyen kell aludnod? Ez az oka!
Eseménydús, izgalmas meccsen döntetlen született az örökrangadón
Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a két csapat történetének 270. egymás elleni összecsapása.
Hátborzongató dolog látható Csernobilban: a Google Maps előtt nincsenek titkok
Csernobil az atomkatasztrófa óta egyszellemváros, de a technika segítségével most is sétálhatunk benne. Ám, amit egy fiatal talált Google Maps-es túrája során, arra nem volt felkészülve.
Gyász – Elhunyt a Kossuth-díjas színésznő
92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.
Virsliért még a benzincseppet is kiszimatolja Gyufa, a mentőkutya
Gyufát, egy szuperszimat rangidős eb tanítja be.