Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rendőrségi hírek megyéből Bihar megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság július 16–18. között 186 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 91.915 lej. Elvettek továbbá 34 jogosítványt és öt forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 102 büntetést osztottak ki, 22-t a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hatot biciklisek szabálytalanságaiért, hármat szabálytalan előzésért és 37-et egyéb kihágásokért.

Gyorshajtás. A nagyváradi Borsi úton szombat délután egy 21 éves Hargita megyei férfi 124 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót, az ott megengedett maximális sebesség 70 km/óra. A férfi jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kapott.

Ittasan. Ittasan vezetett szombaton egy személyautót a 229-es jelzésű községi úton, Mézesen (Mizieș) egy 40 éves dragánfalvai (Drăgănești) férfi, a légalkoholszintje 1,72 mg/l volt. Szombat hajnalban egy 38 éves Arad megyei férfi vezetett ittasan Biharon, a légalkoholszintje 0,92 mg/l volt. Vasárnap, nem sokkal éjfél után Nagyváradon egy 30 éves helyi férfi is ittasan vezetett egy autót, a légalkoholszintje 0,51 mg/l volt. Szintén akkor és ugyanott egy 24 éves Gorj megyei férfit is elfogtak ittasan vezetni, a légalkoholszintje 0,69 mg/l volt. Vasárnap Szentmártonban egy 66 éves Hunyad megyei férfi is ittasan vezetett egy autót, a légalkoholszintje 0,53 mg/l volt. Mindegyik személy ellen eljárás indult.

Jogsi nélkül, ittasan. Nagyváradon vasárnap éjjel ittasan vezetett egy személyautót egy 31 éves helyi férfi, a légalkoholszintje 0,52 mg/l volt. A férfinak nincs jogosítványa. Szombat délután az élesdi rendőrök egy Szilágy megyei, 30 éves férfit fogtak el jogosítvány nélkül vezetni egy kisteherautót, és Belényesben egy 19 éves bondoraszói (Budureasa) férfit, mindkettejük járművezetői engedélyét előzőleg felfüggesztették. Mindegyik személy ellen eljárás indult.

Karambol. Vaskohon (Vașcău) vasárnap délután fél 7 körül baleset történt. Egy 32 éves férfi egy elektromos rollerrel haladt, egy négy éves kislánnyal együtt, majd a férfi elvesztette az uralmat a roller irányítása felett és elestek. A 32 éves férfi többszörös sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Elütötte. A 19/E jelzésű országúton, Újfegyverneken vasárnap 12.40 óra körül baleset történt. Egy 27 éves Szilágy megyei férfi egy pótkocsis kisteherautóval haladt, amikor elütött egy 29 éves nagyváradi férfit, aki nem kijelölt helyen kelt át az úton. A gyalogos többszörös sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik.A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.
A nap hőse lett a vaskohsziklási tűzoltó