Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn 79 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 18.819 lej. Elvettek továbbá hét jogosítványt és két forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 40 büntetést osztottak ki, 12-t a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, kettő gyalogosok, kettőt biciklisek szabálytalanságaiért, kettőt szabálytalan előzésért és 18-at egyéb kihágásokért.

Szabálytalanul. A rendőrség elfogott hétfő délután 14 órakor Nagyürögdön (Nojorid) egy 26 éves helyi nőt, aki egy olyan személyautót vezetett, mely nincs forgalomba íratva. Eljárás indult ellene.

Cserbenhagyásos gázolás. Nagyváradon hétfő délután 14.30 órakor baleset történt. Egy 69 éves nagyváradi férfi egy személyautóval az Aradi úton haladt, nem adott elsőbbséget a gyalogosok számára a zebrán, így elütött egy 17 éves helyi fiatalembert, aki szabályosan kelt át az úton. Az autós a gázolás után elhagyta a baleset helyszínét, később azonosították a rendőrök. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Letartóztatták. A rendőrség elfogott pénteken egy 36 éves vámoslázi (Chișlaz) férfit, akit a Bihar megyei bíróság 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt minősített emberölési szándék miatt. Szintén aznap egy 44 éves bályoki (Balc) férfit is letartóztattak, akit a szilágysomlyói bíróság nyolc hónapra ítélt családelhagyás miatt. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le a büntetésüket.Szabó Istvánra emlékeztek a sakkozók
A Csongor és Tünde a Szigligeti színpadán
Szardínián pihen a szemlőhegyi házaspár
Random luxusútjukkal saját táboruk álszent politikáját semmisítik meg.
Ciucă politikai fegyverszünetet kér a parlamenti pártoktól
Magyarország élen jár az igazságszolgáltatás digitalizációjában