Hallgassa élőben!

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén 356 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 128.081 lej. Elvettek továbbá 33 jogosítványt és kilenc forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 249 büntetést osztottak ki, 43-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet ittas vezetésért, négyet az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért, hármat szabálytalan előzésért, nyolcat biciklisek és nyolcat gyalogosok kihágásaiért, hatot szekeresek szabálytalanságaiért és 31-et egyéb okokért.

Ittasan. A rendőrség elfogott szombat este 22 óra körül a 19/E jelzésű országúton, Biharon egy 48 éves nagyváradi férfit, aki ittasan vezetett egy autót. A férfi légalkoholszintje 0,70 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Elütötte. Nagyváradon múlt pénteken 11.45 órakor egy 40 éves helyi férfi egy személyautóval elütött egy 66 éves szintén helyi nőt. Az autós egy benzinkúttól jött ki, nem adott elsőbbséget a zebránál, így gázolta el a gyalogost. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. További vizsgálat folyik az ügyben.

Ütköztek. Vaskohszikláson (Ștei) péntek reggel 9 óra körül baleset történt. Egy 28 éves Dolj megyei férfi egy kisteherautóval haladt, egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget és ütközött egy személyautóval, melyet egy 64 éves Hunyad megyei férfi vezetett. A balesetben az autó utasa, egy 61 éves Hunyad megyei nő megsérült, kórházba szállították. További vizsgálat folyik az ügyben.CNCAV: 16.734 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát
Cristian Ghinea: részt veszek az EB elnökével való hétfői találkozón
Jó célért állhatnak együtt rajthoz a különböző egyházak futói
Az Ökumenikus Segélyszervezet által meghirdetett verseny résztvevői a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásához járulhatnak hozzá.
Megvásárolta Roald Dahl műveinek szerzői jogait a Netflix
A streaming-szolgáltató már készíti a Charlie és a csokigyár című animációs sorozatot és a Matilda adaptációját.
Leesett a színpadról a PNL-kongresszuson részt vevő egyik küldött